Tuča devojaka u Splitu
Printscreen: Facebook
Sremčica, manijak, hronika, policija

Shutterstock/privatna arhiva

Ilustracija, Foto: Shutterstock/privatna arhiva

Radomir G. umalo je ostao bez oka kada je na njega u nedelju na Starčevici ključem od automobila nasrnuo Mirko S., s kojim je u sukobu već godinu dana zbog neprimerenih poruka jednoj devojci.

Radomi kaže da se sve odigralo oko 13 časova na kružnom toku u banjalučkom naselju. On je rekao da Mirko S. organizuje putovanja i da je osoba koja je bliska njemu prošle godine sa Mirkom išla u Grčku na letovanje.

– Od tada joj on šalje razne neprimerne poruke. Kada sam ga pre pola godine sreo rekao sam mu da to više ne radi, ali je on počeo da mi preti – ispričao je Radomir.

Prema njegovim rečima, Mirko je tada rekao da se on druži sa policijskim inspektorima i da će mu napraviti problem, piše Srpskainfo.

- Nisam očekivao takvu reakciju. Mislio sam da će tada prestati da šalje poruke ali je on počeo da mi preti. Govorio je kako zna sve inspektore, kako će me zatvoriti u tamnicu, da ću imati probleme i slično – kaže Radomir i ističe da je posle nekog vremena počeo da dobija pozive sa nepoznatog broja gde mu je prećeno, a da sumnja da iza tih poziva stoji upravo policijski inspektor kojeg je spominjao Mirko S.

- U nedelju smo brat, sestra i ja prolazili autom i tada sam video da je parkirao automobil kod kružnog toka, a kada je primetio moj automobil opet je počeo da mi psuje i preti. Ja sam vozilo zaustavio u blizini i prišao mu i rekao da prestane da mi preti i šalje poruke. On se opet pozivao na tog inspektora i pretio da će mi napraviti probleme – objašnjava Radomir šta je prethodilo sukobu.

Dodaje da je zatim krenuo prema svom automobilu, a da je Mirko S. nastavio sa pretnjama i uvredama, te da se vratio do njega.

- Kada sam mu prišao on je ključ od automobila stavio između prstiju i pokušao njime da mi izbije oko. Na sreću je promašio i udario me u jagodičnu kost, a koliko je bio jak udarac govori i to da mu je pukao ključ. Nakon što me je udario krenula mi je krv, a on je počeo da beži prema zgradi u blizini – pojašnjava sagovornik.

Mirko je tokom bega pao, ali Radomir kaže da ga tom prilikom nije nijednom udario.

- Kada sam mu prišao, već mi je jako išla krv iz rane na licu. Seo sam u svoj automobil kako bih otišao kući ili doktoru. Međutim, tada je došla policija – ističe Radomir.

Kada su došli u policiju uverio se, kaže, da Mirko ima jake veze sa policijskim inspektorima.

- Moj brat nas je samo razvađao i nije učestvovao u nikakvom sukobu. Nas dvojica nikada nismo dobili nijednu prekršajnu ili krivičnu prijavu. Međutim, i pored toga mene i brata su zatvorili na 24 sata u policiji, a njega su odmah pustili na slobodu – rekao je na kraju Radomir.