Robert Matalin sa sinom
Facebook
Robert Matalin sa sinom

Facebook

Robert Matalin sa sinom, Foto: Facebook

Priča o 33-godišnjem Robertu Matalinu, ocu koji je tvrdio da je oboleo od akutne leukemije pokazala se lažnom, što je nedavno otkrila ekipa "Provjerenog".

Naime, on je tvrdio kako je leukemiju dobio kao posledicu lečenja karcinoma testisa, a poslednjih šest meseci skupljao je novac kako bi otišao na transplantaciju krvotvornih matičnih ćelija u Tursku. Novac je skupljao humanitarnim akcijama od običnih ljudi kojima je govorio da je bolestan. Predstavljao se kao teško bolestan otac maloletnog deteta.

Prestao je da se javlja medijima

Operacija za koju tvrdi da se izvodi samo u tri zemlje - Americi, Nemačkoj i Turskoj - izvodi se i u Hrvatskoj, nikada nije bio pacijent doktorice koju navodi kao svoju, a dokumente koji bi potvrdili njegovu bolest ne može da pronađe i pokaže ekipi "Provjerenog" koja je napravila priču o njemu.

Tvrdio je kako mu brat nije podudaran donor pa je jedino što mu preostaje haploidentična transplantacija - ona u kojoj donor ne mora biti sto posto podudaran. Takođe, tvrdi kako se takva transplantacija izvodi samo u tri zemlje - Americi, Nemačkoj i Turskoj, koja je, kaže, jedna od jeftinijih, i košta 150.000 evra. Takva se transplantacija u Hrvatskoj ne može uraditi, kaže, iz njemu nepoznatih razloga. No da to nije istina, potvrdila je dr Nadira Duraković, hematologinja.

''Haploidentičnu transplantaciju izvodimo u KBC-u Zagreb i dosta smo ponosni na taj program koji smo započeli još 2002. godine'', rekla je.

Nadalje, dokumentaciju koja bi potvrdila njegovu bolest Robert prilikom razgovora s novinarskom ekipom nije mogao da pronađe, no tvrdi kako bi je njegova doktorka s hematologije na zagrebačkom Rebru, dr. Bašić Kinda, morala imati. No, lekarka ima drugu priču.

''Ono što ja mogu da kažem je samo da gospodin Matalin nije moj pacijent'', kratko je odgovorila na pitanje medija, a od te akcije se ogradila i Zaklada Ana Rukavina, za koju je Robert tvrdio da je četiri meseca bio na njihovoj listi tražeći donora.

Pobegao s devojkom iz Hrvatske

Na kraju je prestao da se javlja ekipi "Provjerenog" kojoj je tvrdio kako ima dokaze za svoju priču, a kako je sada na Fejsbuku objavio njegov brat, čini se kako je Robert pobegao iz Hrvatske sa svojom devojkom.

"Pozdrav svim dobrim ljudima koji su učestvovali u akciji za prikupljanje novaca za Roberta Matalina. Žao mi je kao i mojim roditeljima i celoj familiji što je i vas i nas iskoristio na takav način. Kao što i sami znate, nažalost, on je to zloupotrebio i napravio veliku sramotu sebi i svojoj porodici, pa vas kao njegov brat moram obavestiti da mu ipak plan nije u potpunosti uspeo. Uskok mu je blokirao račune tako da će novac prikupljen vašom mukom državne institucije nadam se prebaciti u prave ruke onih kojima je to preko potrebno.

 

Žao mi je što vam više ne mogu reći jer ni sam ne znam u kom je pravcu otišao sa svojom devojkom Doris. Nagađa se, ali se još ne zna za sigurno. Biće pokrenuta istraga, ako već nije, pa će se ubrzo saznati gde su otišli i šta se dešava. Znam da vam to puno ne znači što se ja izvinjavam. Svima nam je teško, a vama još više. Ali evo bar da znate da se nije dugo koristio vašim teškom mukom zarađenim novcem. A njemu i njegovoj devojci (ako ne dokažu suprotno) od ovoga što smo videli i vi i mi u emisiji "Provjereno" neka sude nadležna tela i dragi Bog. Evo toliko od mene. Stvarno mi je žao, ali nemam više informacija", napisao je njegov brat Martin na Fejsbuku.

Komentari (2)

Mmm

09.07.2018 15:56

To samo je pokazatelj koliko smo kao narod..odrekli se: -BOGA -POŠOVANJA -STIDA -SRAMA -VERE -LJUBAVI I...ISTINE O VREDNOSTI!!!! Moja Srbijo to je sve nama uradio ON ILI ONI od 1999..pa do 2012..malo vanjski dušmani a malo naši nepismeni i popakice srbi koji su mislili da narod kraj njih niti hoda..niti živi..samo ONI i njihovi mentori..danas jedan čovek je pukao jer nezna šta više da uradi za sebe sutra pa postane pogan i nečastiv kao ONI

miile

09.07.2018 20:26

mnogo pišete o hrvatima