Motiv i ubica nepoznati:  Mesto zločina
D. Stojanović
Nož

shutterstock

Kad nije hteo da podje, otac izbo Denisa, Foto: shutterstock

Denis Osmančević (33) preživeo je stravične ubode nožem koje mu je zadao otac njegove devojke jer nije želeo da se viđaju! Stravičan napad odigrao se u sredu oko 21 sat naočigled brojnih gostiju jednog kafića u Zaprešiću u Hrvatskoj.

Pročitaj još:

Ante, otac Denisove devojke, ušao je u kafić gde je Denis sedeo i pozvao ga da idu da prošetaju.

- Ne idem nikud. Reci mi ovde šta imaš - navodno mu je odgovorio Denis. Tad je Ante bez reči izvadio nož i nasrnuo na Denisa. Posekao ga je po zadnjem delu glave blizu vrata, pokušao je da ga ubode u stomak, ali nije uspio pa mu je zario nož u desnu nogu u visini bedra.

- Iz kafića su nosili krpe kako bi pokušali da mu zaustave krvarenje do dolaska Hitne. Hvala Bogu, Hitna je došla stvarno brzo, za samo dva-tri minuta - kazao je mladić koji se u kobnom trenutku zatekao u kafiću.

Nakon ubadanja Ante je izašao iz kafića na zadnji izlaz mirno kako je i ušao. Krvavi nož poneo je sa sobom. Očevici su napadača opisali kao ćelavog krupnijeg muškarca u dobi od oko 50 godina.

Iz zagrebačke policije nisu želeli da iznose nikakve detalje slučaja dok je kriminalistička obrada u toku, pa tako nisu želeli ni da otkriju identitet napadača. 

Prema nezvaničnim informacijama 24sata.hr, motiv za napad nožem je činjenica da Ante ne odobrava izabranika svoje ćerke i ne može da se pomiri s tim da oni žive zajedno otprilike od početka ove godine. Sve je, pričaju upućeni, počelo oko Velike Gospe. Tad je neko javio Antonelinu bratu Leonardu da je ona u vezi s Denisom.

Njihovu ljubav Antonela je krila od svih članova porodice. To joj je, kažu, polazilo za rukom jer njena majka radi u Švajcarskoj, brat u Nemačkoj, a otac zbog posla često menja mesto boravka. Antonela i Denis živeli su vrata do vrata tri godine. Bili su prve komšije, tako se verovatno i javila ljubav. Vezu su počeli još pre godinu i po, dok je Denis bio u braku. Od svih su skrivali da su zajedno. U januaru ove godine Denis se rastao od supruge, s kojom ima dvoje dece, u dobi od dve i tri godine, i unajmio ljubavno gnezdo u Zaprešiću za sebe i Antonelu.

Pročitaj još:

Njegovi prijatelji uveravaju da se, možda i prvi put u životu, istinski zaljubio.

- Pronašao je posao i rekao da želi da se promeni i postane čovek kakvog ona želi - pričaju njegovi prijatelji. Naime, Denis je, tvrde, želeo da okrene novu stranicu i ispraviti grehe iz prošlosti. Među tim “gresima iz prošlosti” je kazna zatvora od godinu i po dana na koju je pravosnažno osuđen. Na izdržavanje kazne trebalo bi se javi za dva-tri meseca.

Protiv njega se vode još dva postupka, jedan zbog prevare i drugi zbog povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje prema Zakonu o trgovačkim društvima. Otkad je Antonelina porodica saznala za njihovu vezu, njoj su zabranili da mu se javlja ili ga viđa.

- Deset dana se nisu videli. Nisu joj dali da mu se javi, da ga nazove ili mu pošalje poruku. Pričao mi je i da su ga tražili, kružili automobilom oko njegove zgrade i pokušavali da ga namame da se nađu. Zašto, možete samo nagađati - ispričao je Denisov blizak prijatelj. Kaže da se Denis još nalazi u bolnici Sv. Duh, gde se za njegovu sigurnost brine policija.

Antonela, međutim, tvrdi da je Denis patološki lažov, koji ju je maltretirao godinu dana.

- Dolazio mi je na vrata, slao poruke. Nisam ga videla mesec dana - rekla je Antonela.