Šetnja, ljudi, Beograd
Rajko Ristić
Zagreb, tramvaj

Profimedia.rs

Petra isla ka stanici kada joj je kamen pao na glavu, Foto: Profimedia.rs

Petra Cular iz Zagreba povređena je u bizarnom događaju koji se odigrao pre nekoliko dana u hrvatskoj prestonici. Petra je sa posla pešačila ka stanici, kako bi uhvatila tramvaj da se vrati kući. Odjednom je ispred nje pao kamen!

Petra je u šoku zastala, a potom nastavila da pešači kada je osetila snažan bol u glavi. Kada je podigla ruku, napipala je krv i počela da zapomaže.

- Prolaznici su me uveli u poštu i brzo krenuli maramicama da mi brišu krv koja je šikljala. Brisale su mi stvari od krvi, valjda da se ne preplašim od tolike količine krvi. Ubrzo je došla i Hitna - priseća se Petra.

U bolnici su joj odmah snimili glavu i srećom konstatovali da joj lobanja nije pukla. Međutim, glava joj je toliko bila rasečena da su je ušivali u više slojeva. 

Za ovaj neobičan incident se brzo pročulo po kraju, a ubrzo se saznalo i o čemu se radi. Naime, jedan stanar u osmospratnici ispred koje je Petra pešačila je kamenjem pokušao da sačuva cveće od oluje. Međutim, vetar je bio toliko snažan da je dva kamena oduvao sa terase. Jedan je sleteo i dokačio Petru po čelu. Da joj je slučajno pao baš na glavu, ko zna šta bi bilo.

- Šta da je umesto mene kamen pogodio neko dete ili starijeg čoveka sa slabim srcem - pita se Petra koja je morala da otvori bolovanje zbog povreda.