hapšenje lisice
Profimedia
hapšenje lisice

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Kako je saopšteno iz Uprave policije, nakon duže i intenzivne saradnje sa inostranim partnerima a posebno sa policijama Francuske, Nemačke, Portugalije, Španije i Bugarske, slobode je na teritoriji Bugarske lišen Knežević, koji je posedovao lažna portugalska dokumenta na ime Branco Daniel.

Intenzivnom komunikacijom između NCB Interpol Sofija i NCB Interpol Podgorica nesporno je utvrđeno da se radi o Predragu Kneževiću. On se potražuje po međunarodnoj poternici koja je raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od jedne godine izrečene zbog krivičnog dela pokušaj ubistva.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Policijski službenici Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, Odseka za međunarodnu saradnju su odmah po raspisivanju međunarodne poternice otpočeli sa aktivnostima ciljanog traganja za ovim licem kojom prilikom je sa policijskim službama više zemalja utvrđeno da se Knežević, korišćenjem više lažnih identita, krio na teritorijama više zemalja Evropske unije.

Nakon prikupljanja svih potrebnih podataka o trenutnom lažnom identitetu koji koristi te njegovog lociranja, on je efikasnom akcijom policije Bugarske lišen slobode po poternici NCB Interpol Podgorica. Sledi komunikacija nadležnih organa dve države radi izručenja ovog lica Crnoj Gori.