Zgrada u kojoj se dogodila nesreća
S.I.
Ključ Brava Vrata Stan

Shutterstock

Morali da razvale vrata, Foto: Shutterstock

Hrvatska policija juče je zatekla jeziv prizor u jednom stanu u Stonskoj ulici u Zagrebu! Komšije su ih pozvale upomoć nakon što se hodnicima danima širio nesnosan smrad! U subotu su "nanjušili" da vonj dopire iz stana M.Ž. (58), ali iako su neprestano lupali na vrata, komšinica nije otvarala.

U sredu ujutro su u stan došli policajci u pratnji vatrogasaca koji su obili vrata stana iza kojih je bilo beživotno telo vlasnice. Prisećajući se kada su nesrećnu ženu poslednji put videli, stanari su zaključili kako ima sigurno četiri, a možda i pet meseci.

- Rastužila nas je njena smrt. Možda bi se i pre reagovalo, ali M.Ž. se ni s kim nije družila. Sve nas je držala na distanci. Znate, bila je jedna od onih žena za kojima si morao da se okreneš i uzdahneš jer je bila jako atraktivna. Ali kad je početkom 2000. godine psihički obolela i pritom izgubila posao, a radila je kao ekonomista u jednoj firmi, krenula je da propada. Odbijala je našu pomoć. Naglo je smršava i vidno je patila. Iz njenog stana uvek je dopirala neka buka. I uvek se činilo kao da vodi dijalog. Ali, od proleća je nismo čuli ni videli pa smo mislili da je negde otputovala, da se negde zaposlila - kaže jedan od komšija pokojne žene.

Druga komšinica kaže da su, čim su primetili da se zgradom širi neprijatan miris, odmah pozvali brata M.Ž. i rekli mu da ne mogu da je dobiju i da iz njenog stana dopire neprijatan miris.

- Naša komšinica s bratom i snajom duže vreme nije bila u dobrim odnosima. Prekinula je kontakte pa je zato, valjda, nisu ni tražili. Čak smo zvali i Hrvatski zavod za zapošljavanje da bismo saznali da li se zaista negde zaposlila i preselila kako ne bismo bezveze razvaljivali vrata i činili štetu na tuđoj imovini, ali su se u Zavodu pozvali na zaštitu ličnih podataka pa smo na kraju četiri dana čekali policiju da uđe u stan - zaključio je stanar Stonske ulice.

Policija je obavila uviđaj, a istraga će utvrditi pod kojim okolnostima je došlo do smrti. Telo je prevezeno na obdukciju.

Komentari (3)

Nekooo

06.09.2018 10:03

Ne zanimaju nas vesti iz bivših republika.

Tijana

06.09.2018 11:49

@Nekooo - Upravo tako!Svakodnevno nam serviraju njihove crnjake kao da nam to manjka kod nas.

Stvarno

06.09.2018 13:26

@Nekooo - Vala bas!