Policija odmah privela ženu koja je ubila majku
Alo!/N. G.
Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Ilustracija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Ivan Mikuljan (21), mladić iz Andrijaševaca kraj Vinkovaca, nakon mesec dana kome polako dolazi k sebi.

- U nedjelju je Ivan počeo da diše samostalno, lekari su uočili još neke znakove u njegovu oporavku. U ponedeljak je počeo polako otvarati oči. To je pomalo iznenadilo i lekare. Prema onome što su nam rekli, nije to klasično otvaranje očiju nego ono kao kad se čovek želi probuditi iz sna, ali ne uspeva, očito je da se moj bratić bori s tim, što je vrlo dobro. Što se tiče ostalih parametara, oni su za sada u redu i očekujemo da će našem Ivanu svakog dana biti sve bolje – rekao je Mirko Klišanić, bratić mladića koji je brutalno pretučen 22. avgusta u Vinkovcima.

Pročitajte još:

 

Ivan Mikuljan je sad u Opštoj bolnici u Vinkovcima na Odeljenju za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lečenje, gde su ga pre nedelju dana dovezli iz KBC-a Osijek.

U brutalnoj tuči u središtu Vinkovaca učestvovalo je 13 mladića, a policija ih je sve identikovala. Mikuljan je zadobio povrede opasne po život, a 17-godišnjak iz Rokovaca lakše.

Državno tužilaštvo u prijavi je navelo kako je Mikuljanu slomljena jagodična kost, povređen mu je levi maksilarni sinus, imao je nekoliko krvarenja u mozgu, koji mu je natekao.

Uz to, zadobio je prelom leve očne šupljine te su lekarinaveli da su sve to povrede opasne za život. Drugookrivljeni u slučaju premlaćivanja je Domagoj Culej (22) zvani Dodo, sin saborskog zastupnika Steve Culeja. Njega sumnjiče da je došao s Mikuljanom te da je udarao nogom drugog mladića dok je ležao na tlu. Stevo Culej je najpre rekao da je pogledao videosnimak nadzorne kamere iz obližnje prodavnice te ustvrdio da se na njoj vidi da njegov sin nije nikoga tukao. Kasnije je povukao priču da je vidio videosnimak, koji je zapravo dokazni materijal. Demantovala ga je i policija.

Prema rešenju, svi navedeni terete se da su učestvvoali u tuči koja je imala za posledicu teške telesne povrede jedne osobe, pa su time počinili krivično delo protiv života i tela.