Kapetan Dragan Vasiljković
Profimedia
Kapetan Dragan Vasiljković

Profimedia

Kapetan Dragan Vasiljković, Foto: Profimedia

Vrhovni sud Hrvatske zakazao je za 12. jun žalbeno ročište, posle koga bi trebalo da donese pravosnažnu odluku. Vasiljković će se petočlanom sudskom veću obratiti video-linkom iz zatvora. Njegov branilac, advokat Goran Cvetić, veruje da bi se Dragan mogao naći na slobodi, jer su Hrvati prekršili međunarodno pravo.

- Smatram da će mu se presuda preinačiti, odnosno smanjiti i da će biti napokon pušten na slobodu. Odbrana je bila veoma aktivna. Obavestili smo UN i državnog tužioca Australije. Garancije Hrvatske su prekršene, jer su Australiji prilikom isporučenja Dragana garantovali da će ga teretiti samo za tri krivična dela. Međutim, sudili su mu za pet dela, od kojih je za četiri osuđen. Ovo je teško kršenje kako međunarodnog prava, tako i ljudskih prava - objašnjava Cvetić, dodajući da Kep nikad neće prihvatiti nametnutu krivicu.

- Dragan nije kriv i ne želi da prizna ništa što nije uradio - zaključuje Cvetić.

Procena je da će poništiti prvostepenu presudu i proces vratiti na početak, a da će istovremeno doneti odluku da mu se ukida pritvor.

 

Komentari (7)

voja

07.06.2018 22:58

Na zalost pravda je u ovom svetu nestala Kapetane ostani borac dokraja kao sto si i bio castan i posten

miroslav moric

08.06.2018 07:03

@voja - kapetana skuciti u beogradu penziju 3000 eura i bog te veselio.nista nije radio na svoju volju vec po naredjenju beograda i zna se koga.

NDH

07.06.2018 23:31

zelimo mu da sto pre izadje. Verujemo da su ga sapunjari posolili kao sto sole Srbe hranom po Srbiji

ILIJA

08.06.2018 05:04

@NDH - SLOBODA ZA KAPETANA DRAGANA.SRBIJO ; POMOGNI MU!

VladimirR

08.06.2018 06:56

Kriv je zato što je ostavljao mogućnost neprijatelju da se izvuče prilikom čišćenja terena umesto da ih je zatirao kao što je običaj na tom području!

jura

08.06.2018 20:29

@VladimirR - Neprijatelju??? Koji crni neprijatelj?? On je bio na tuđoj teritoriji i trebo je popit zna se već šta..a ne mu dozvoliti da pobjegne.