Kapetan Dragan
Associated Press
Kapetan Dragan

Associated Press

Kapetan Dragan, Foto: Associated Press

Zbog godišnjih odmora, kapetanu Draganu je tek nedavno dostavljeno rešenje kojim je početkom jula pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora.

Prema pravnoj proceduri u Hrvatskoj on je posle dobijanja tog rešenja upućen na "posmatranje", a nakon toga bi trebalo da dobije rešenje u kom zatvoru će odslužiti ostatak kazne.

Pravni zastupnik Dragana Vasiljkovića u Hrvatskoj, Slađana Čanković kaže da će "posmatranje" u Remetincu trajati između tri i četiri nedelje, ali da još nije jasno u koji zatvor će zatim biti prebačen, posle čega bi i formalno mogao da zatraži prevremeno puštanje na slobodu.

-Do sada su svi Srbi osuđeni za ratne zločine kazne izdržavali kaznu u posebnom odeljenju zatvora u Lepoglavi. Međutim, to ne znači i da će Vasiljković biti tamo upućen. Jedino je sigurno da će on tek po prebacivanju u neki zatvor steći pravo da zatraži prevremeno puštanje na slobodu i on će to i učiniti - kaže Čanković i dodaje da ne postoji zakonski rok u kome sud treba potom da se izjasni da li će taj zahtev prihvatiti ili ne.

-Nedavno sam ga obišla u Splitu i on je zdravstveno dobro. Rekao je da će tražiti prevremeni otpust zato što mu je ostalo faktički još samo godinu ipo dana od propisane kazne. Istovremeno, naš pravni tim ne odustaje od žalbe Ustavnom sudu Hrvatske na ovu presudu - ističe Čanković.

Komentari (8)

mia

29.08.2018 20:58

Njega je angazovao Frenki,Hrvat iz Bg.

Milica

30.08.2018 11:37

@mia - To je istina ,sta minusi?

Сараџогла

30.08.2018 20:52

@mia - Хрват не постоји већ је то потомак покатоличеног србина и то углавном под смртном претњом!Хрватски језик не постоји те према томе мож' да се викаш како желиш али говориш српским језиком.Млади из Хрватске када дођу у Београд као туристи просто се изненаде колико се у Београду говори ,,хрватским,, језиком!

Цицка

29.08.2018 22:43

Шта наши раде са добровољцима патриотама то је баш срамота . Срамота велика .

gospođa Draga

30.08.2018 00:49

Ponadajmo se da ovaj neće ugledat svjetlost dana!

Mujo

30.08.2018 07:05

@gospođa Draga - Mujo na tvoju zalost hoce, brzo ce izaci na slobodu!! Tako ce iduce godine i general Mladic izaci na slobodu..

M.Ivkovic

30.08.2018 03:07

Jos jedan nevin Srbin u ustaskom pritvoru.

Сараџогла

30.08.2018 09:53

Драгане Васиљковићу,брате србине,где ти је била онда памет себе си питао милион пута?Војно способни су одотуд бежали у Србију када се ШУШКАЛО да може бити рата а ти си када се то десило отишао да помогнеш.Знао си да тамо срби немају никакве шансе тражећи отцепљење од такође срба чији су преци на силу постали католици.То што из Србије није отишло 10 хиљада да бране Книн никада нам неће опростити?А они би одавде седећи по кафићима давали подршку!