Saobraćajna nesreća kod Prokuplja
Lj. M.
Pacijent, lekar, bolnica, pregled

Shutterstock

Lekari se bore da spasu zivot mladoj Ajli koja je u nesreći izgubila sestru i dve drugarice, Foto: Shutterstock

Tri devojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Devojke su poginule nakon što se u petak u 18.25 sati BMW X5, kojim je upravljao njihov prijatelj Almir Ejubović (20), velikom brzinom zakucao u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama. Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petoro mladih, zakucala se na 244 kilometra na sat.

Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo, tela Ibrice i Neradin, koje su na mestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali da seku  lim. Lejla Oruč, koja je još davala znake života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gde je, nažalost, iste noći u 20.05 sati podlegla povredama prilikom ukazivanja lekarske pomoći.

Lekari Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a još se bore za život Ajle Oruč (18), sestre nastradale Lejle Oruč. Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prelome pršljena lumbalnog dela kičme i nosne kosti i zadržan je na lečenju.

Izvor blizak istrazi potvrdio je za "Avaz" da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, posvedočio je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proleteo BMW.

- Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene - ispričao je sagovornik.

U Vrbanju muk

Dan nakon nesreće u selu Vrbanja kod Tarčina, gde su živele Ajla Ibrica i sestre Lejla i Ajla Oruč okupili su se rodbina, prijatelji i komšije koji su došli da izraze saučešće neutešnoj porodici.

Stric Zikret i teča Amer, očajna majka nije u stanju ni s kim da razgovara, dok je oca, inače policajca, tužna vest zatekla u Nemačkoj, gde boravi na godišnjem odmoru.

- Šta da vam kažemo, tragedija nezapamćena. Koliko smo upućeni, Almir je po njih došao, jer su se dogovorili da izađu u grad na kafu kako bi proslavili rođendan Ajle Oruč. Njoj je danas, zapravo, rođendan, ali su juče (prekjučer, op. a.) odlučili da izađu. Eto, nije ga proslavila, kao što neće ni naša Ajla Ibrica – kroz suze pričaju Zikret i Amer.

Prema njihovim riječima, svi su se međusobno poznavali još od prvog razreda osnovne škole.

- Sve su zajedno radile, družile se i, eto, zajedno otišle i u smrt. Ovo je sada život bez života – kažu rođaci i dodaju da mole boga da se bar Ajla izvuče.

U kući Ajle Oruč za čiji život se lekari još bore tuga i neverica. Roditelji su van sebe.

- Bili su u bolnici. Nadaju se da će se izvući. Ona je na aparatima i samo daj, Bože, da izdrži njeno srce. Njene roditelje u životu drži još samo ta nada da će makar Ajla preživeti – govore komšije.

Nije ni podigao vozačku dozvolu

Kako su saopštili iz MUP-a, terenac BMW X5 vlasništvo je oca Almira Ejubovića i nije registrovan. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske oznake. Interesantno je da je vozilo pre nesreće bilo na prodaju. Komšije pričaju da je Ejubović tek nedavno položio vozački ispit i da čak nije ni stigao da podigne vozačku dozvolu.

Komentari (3)

Zvoncica

01.07.2018 16:16

Tuga do neba... Suvišno je bilo šta reći i možda nije mesto ovde da se komentariše o nemarnosti roditelja, ali to je činjenica. Pitam se kada će roditelji početi da razmišljaju i do kad će davati deci besna kola bez i malo iskustva?? Svi će sada napadati dečka koji je vozio, naravno da je odgovoran za smrt devojaka,ali on je takvo ponašanje poneo od.kuće. Da li smo zaboravili šta znači kućno vaspitanje?!

miki

01.07.2018 17:04

@Zvoncica - u zatvor i roditelje i njega, cim se oporavi!

Kalesu

01.07.2018 17:07

Mlad, neiskusan, a hteo da ispadne baja pred još mlađim devojkama. Sada je ispao kamikaza. Najveći krivac je onaj ko mu je "dao oružje zu ruke". Mladost i divlja brzina, smrtonosna kombinacija, koja je danas još jednom mestu odnela jedan mlad život i dvoje povredila. I, znate šta još povezuje ove dve tragedije: oba vozača - vinovnika su imala 20 godina i vozili jake automobile (drugi je bio mercedes). Simptomatično...