Bolnica medicinska sestra bolesnik pacijent
Alo!/Ana Paunković
Bolnica medicinska sestra bolesnik pacijent

Alo!/Ana Paunković

Ilustracija, Foto: Alo!/Ana Paunković

Almir Ejubović (20), koji se BMW-om X5 29. juna strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva kada su poginule tri devojke, pušten je iz bolnice, a potom uhapšen.

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći.

Vozač Ejubović je prebačen u MUP Kantona Sarajevo na saslušanje, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštva. Tereti se za teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnim posledicama više osoba.

Iz smrskanog vozila skoro prepolovljena tela Ibrice i Neradin, koje su na mestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali da seku lim.

Lejla Oruč, koja je još davala znake života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gde je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja lekarske pomoći.

Ejubović je bio hospitalizovan na Ortopediji u Opštoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gde ga je sve vreme čuvala policija.

Zadobio je prelome pršljena lumbalnog dela kičme i nosne kosti. Izvor blizak istrazi rekao je da je Ejubović za vreme boravka u bolnici tvrdio da se ne seća nesreće.

Različite tablice

Ajla Oruč (18), sestra nastradale Lejle koja se nalazila u BMW-u X5, još se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Terenac BMW X5 je vlasništvo oca Almira Ejubovića i nije registrovan. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske tablice. Kako prenose lokalni mediji, interesantno je da je vozilo pre nesreće bilo na prodaju. Ejubović je tek bio položio vozački ispit i čak nije ni stigao da podigne vozačku dozvolu.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je volanom bio neiskusan vozač, piše avaz.ba.