Ivan Hostić
Printscreen 24sata.hr
Ivan Hostić

Printscreen 24sata.hr

Ivan Hostić nije odustao dok nije osvojio njeno srce, Foto: Printscreen 24sata.hr

Ivan Hostić (64) razveo se pre šest godina, i odselio se u Zabok. Zbog selidbe morao je da se prijavi kod doktora, a kad je ugledao doktorku Korneliju kako nailazi niz hodnik, znao je da želi da ga leči baš ona - a onda je učinio sve da je osvoji!

"Dolazio je u ordinaciju jednom mesečno, tri godine zaredom. Nije imao nikakvih problema, a stalno je tražio da mu merim pritisak i svaki put kad je izlazio pitao bi me: ‘Doktorka, kada ću vas voditi na kafu, kad ću vas voditi na ručak?". Uvek sam govorila - drugi put. I taman kad sam se nekako navikla da dolazi, on je nestao", priseća se Kornelija (56), lekarka opšte prakse.

Ivan je tri godine pokušavao indirektno da joj stavi do znanja da mu je stalo do nje, a potom ga je život odveo u Zagreb. Dve godine ga nije bilo u Zaboku, a kad se vratio, prvo je otišao kod Kornelije i upitao je da li želi ponovno da bude njegov lekar.

"Kaže da je mislio na mene dok je šetao Zagrebom. Mislila sam i ja na njega. I na kraju se vratio", smeška se Kornelija.

Idući put kad ju je posetio, Ivan je želeo da izvadi krv.

"Nisam više ni znao šta bih joj rekao. Tri godine nisam bio bolestan, a dolazio svako malo. Nije imalo više smisla da izmišlja,. Tad sam je pitao da se uda za mene", kaže Ivan za 24sata.hr.

Ivan Hostić

Printscreen 24sata.hr

Kornelija i Ivan Hostić, Foto: Printscreen 24sata.hr

Oboje su se nakon prošnje zbunili, pacijenti su čekali, pa su se dogovorili da se sutradan nađu. Kornelija nije posle ni znala je li se to zaista dogodilo ili je samo maštala. Sutradan su se našli. I rekla je “da”!

"Između nas je zaiskrilo, ne bi došlo do ovog da nije. Ovo je prava ljubav, nema ovde nikakvog interesa", kaže Ivan, a ona dodaje da su potpisali i predbračni ugovor. Osim susreta u ordinaciji, videli su se samo pet puta. Ali to im je bilo dovoljno.

"Sinu sam jednostavno rekao: ‘Život mi je tužan i ona će me usrećiti’. On se samo nasmejao i rekao: ‘Tata, ti znaš šta radiš, punoletan si’", kaže srećni Ivan.

Kornelija takođe nije imala problem da kaže svojoj dvojici sinova, ali reći ocu bilo je malo teže. Seli su u automobil i otišli u Požegu njenim roditeljima. Iako je i pre dolazila sa šoferima kod njih, bilo im je jasno da Ivan nije samo vozač. Odmah su ga prihvatili.

Ovo je oboma treći brak, ali prvi crkveni. Uživaju u svakom trenu koji provedu zajedno, a Kornelija, koja je u protekla tri meseca kupila stan, promenila posao i udala se, kaže da nikad nije kasno za promenu.

Komentari (4)

Сараџогла

22.07.2018 15:54

Ово им је трећи брак! ... Е јесте ... Добро,да се не изражавам!Значи да сам је луд и по мало блесав што сам у успешном првом вишедеценијском браку.Жена вели да ме трпи због деце а ја њу трпим због љубави.Ајде,бре! Успешан брак је онај када не даш да буде по твоме.А не оно КУПУС У КАЦУ И НОВА ЖЕНА У КУЋУ!То ти кажем.

Gala

22.07.2018 16:46

@Сараџогла - Čoveče ni sam ne znas sta si lupio,niti sta si hteo da kazes ovim???

Branko

23.07.2018 07:33

@Сараџогла - Da ti popijes nesto mozda bi smo te razumeli .

djenka

25.07.2018 13:36

Konačno nešto lepo da se pročita.