Zabela zatvor policija
Alo!/Masanori Jošida
Poreč, Hrvatska

Youtube Printskrin

Hrvatska, Foto: Youtube Printskrin

 

Na sudu je objasnio kako je pljačku počinio kako bi "rešio" novčani dug 28-godišnjem prijatelju A.M. s kojim je radio u istom kafiću u Zadru, piše Slobodna Dalmacija.

- Čovek s pištoljem došao je da ga traži u kafiću. Molio me je da mu pomognem, a jedan dan je došao i uplakan. Odlučio sam da izvedem tu pljačku za njega jer mu je neko pretio smrću - rekao je na sudu, i obrazložio kako mu je bilo drago da pomogne prijatelju, iako na ne baš lep način.

Zadar potop

Alo!/Privatna arhiva

Zadar Foto: Alo!/Privatna arhiva

Oni su zajedno kupili plastični pištolj pa su se nakon provoda u noćnom klubu, prema optužnici, dovezli pošte na Putu Bokanjca.,

Dok ga je mlađi prijatelj A.M. čekao u automobilu, 32-godišnjak je maskiran ušao i s uperenim plastičnim pištoljem u službenicu zatražio da mu preda novac. Radnica je u strahu to učinila i predala mu 5.036,27 kuna, koje su posle podelili u kafiću.

Priznao je da je kazneno delo počinio zbog nezrelosti i naivnosti, i da se u prijatelja kojemu je pomogao kasnije razočarao.

- Više od tri godine bio sam u zadarskom zatvoru nadajući se da ću od tog čoveka kojem sam spasio život dobiti barem pismo ili da će mi se javiti. Ali, on ne samo da se nije javio, nego je u međuvremenu dok sam ja bio zatvoren sredio svoj život. Pojam značenja prijateljstva tada mi nije bio isti kao što je danas. Pre sam bio naivčina i za svakoga bih sve napravio, nimalo ne razmišljajući o posledicama. Danas je to drugačije - priznao je.