Tompson
Printskrin
Tompson

Printskrin

Tompson, Foto: Printskrin

Poznata hrvatska glumica Nataša Janjić, pokrenula je, naime, na Fejsbuku raspravu o Tompsonu na dočeku Vatrenih, a u diskusiju su se uključile i njene koleginice među kojima takođe poznata hrvatska glumica Jelena Veljača, sa zajedničkim stavom da je "Tompson loša reklama za Hrvatsku".

Sa njima se, međutm, na toj društvenoj mreži obračunala bivša šefica sisačkog odbora ultra desne, autohtone Hrvatske stranke prava - AS, istoričarka, Vlatka Vukelić, koja im je poručila:

“Ako koja od naših vrlih glumica (Nataša Janjić, Jelena Veljača ili Lana Barić) jednog dana osvoje Oskara za glavnu žensku ulogu i prirede im nezaboravne trenutke nacionalnog jedinstva i zajedništva niko normalan neće im poželeti pokvariti njihovu sreću i radost. Sumnjam da bi se iko u Hrvatskoj bunio da ove glumice dočeka performans grupe Let3 ili Parada ponosa na glavnom zagrebačkom trgu. Čudi me da neko ko se toliko poziva na slobodu i prava kojekakvih manjina, tako besramno krši prava drugih koji su izvan njihovog sistema vrednosti i mentalnih okvira”

Ovaj post Vukelićeve izazvao je brojne reakcije.

Za očekivati je bilo da njeni prijatelji podrže ovakav stav, ali je pritom objavljeno i niz neprimerenih komentara.

Nataša Janjić je glumila i u srpskim serijama "Komšije" i "Na terapiji"