Jadransko more
Profimedia
letovanje, more, plaža, deca

Shutterstock

Preselo im letovanje zbog komsija, Foto: Shutterstock

Jedna porodica iz Nemačke po zlu će pamtiti letovanje u makarskom Velikom brdu. Oni su došli na Jadran da uživaju, ali su nakon stravičnog prizora koji su videli u komšijskom dvorištu odlučili da spakuju kofere i odu.

Porodica je boravila u jednoj od vila u Velikom brdu, a ubrzo su se požalili turističkoj agenciji preko koje su doputovali, i nažalost, nisu prvi!

Nemci su se naime, žalili na komšije koji drže pse u nehumanim uslovima!

- Komšije imaju dva psa koja su većinu vremena, a verovatno i života, proveli u malim kavezima s leve strane ulice. Nisu imali igračke, a ni ništa slično čime bi se zabavljali sve vreme koliko smo mi bili na odmoru. Dno kaveza, pogotovo zadnji deo, bilo je prekriveno izmetom, a činije za hranu i vodu su bile prekrivene zelenim algama. Vlasnike nikad nismo videli da su ih izveli u šetnju, a ni da su ih uopšte obilazili, tako da verujemo da su jadni psi većinu svog života proveli u kavezu, zatrpani svojim izmetom - navodi se u pismu potresenih turista.

Nezadovoljni turisti ističu da su pokušali da razgovaraju sa vlasnicima, ali da su ih odmah oterali čim su spomenuli pse.

- Rekli su nam da je Hrvatska moderna, orijentirana na budućnost, zemlja sa strogim i visokim zakonima o zaštiti životinja, pa smo uvereni da se slažete s nama kada kažemo da su uslovi u kojima te životinje žive neprihvatljive - žale turisti iz Nemačke.

Nemci nisu sedeli skrštenih ruku, nego su osim agenciji, poslali žalbu i komunalcima i udruženju za zaštitu životinja. Zbog svega toga, umalo su izvukli deblji kraj!

Kako prenose mediji, komunalci su izašli na teren, ali su Nemcima su potom navodno poručili da promene smeštaj jer je vlasnik pasa veoma ljut!

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, odgovor od komunalaca šta su uradili u ovom slučaju dobili su u jednom udruženju za zaštitu životinja.

Komunalci su potvrdili da su izašli na teren 20 minuta od prijave, međutim navode da nisu zatekli ni približno opisanu situaciju.

- Psi su lovački, vlasnik im je član lovačkog udruženja, a uslovi u kojima psi zatečeni bili su po njima zadovoljavajući. Razloga za dalje delovanje i prosleđivanje prijave veterinarskom inspektoru nije bilo - naveli su komunalci.

- U okviru naših nadležnosti mi nismo utvrdili nepravilnosti po pitanju smeštaja ta dva lovačka pasa. Prigovor gošće se odnosio na nedovoljno često šetanje pasa iz njihovih bokseva. U razgovoru s vlasnikom doznali smo suprotno i ono što smo mi uočili na terenu nije odgovaralo prijavi. Psi imaju dovoljno veliku kućicu, vode i hrane, dobro su uhranjeni i vlasnik nam je rekao da ih često izvodi u šetnju i posećuje pse. I u tom trenutku smo vlasnika pronašli uz njih - tvrdi komunalni redar Siniša Mračević i dodaje da i njegove kolege koje su bile na terenu smatraju da opravdanosti za prijavu nije bilo.