Jajima gađao ministarstvo
Printscreen: Youtube/Index.hr
Jajima gađao ministarstvo

Printscreen: Youtube/Index.hr

Jajima gađao ministarstvo, Foto: Printscreen: Youtube/Index.hr

Iz stranke "Slobodna Hrvatska" saopšteno je da je priveden supredsednik te stranke nakon akcije gađanja jajima Ministarstva zdravstva, a u Operativno-komunikacijskom centru zagrebačke Policijske uprave su rekli da se provodi kriminalističko istraživanje "glede događaja ispred Ministarstva na Ksaveru" i da će javnost biti pravodobno obaveštena o detaljima.

U znak protesta zbog smrti mladića u Zaprešiću, na ulazna vrata Ministarstva zdravstva Ivan Pokupec je bacio jaja. Novinarima se predstavio kao građanin i žrtva hrvatskog zdravstvenog sistema, "koji svaki mesec odvaja 15 posto svoje plate da se ovakve stvari ne bi događale". Rekao je da je cilj protesta "da se ljudi osveste, da ne treba da se plaše, da se ovakve stvari ne smeju događati i da je krajnje vreme da odgovorni za to počnu da snose svoj deo odgovornosti". Snimak bacanja jaja na ulazna vrata Ministarstva zdravlja objavljen je na Fejsbuk stranici političke stranke "Slobodna Hrvatska".

"Obaveštavamo hrvatsku javnost da je nakon današnje akcije ispred zgrade Ministarstva zdravlja u kojoj su aktivisti stranke "Slobodna Hrvatska" jajima gađali ulaz pomenute zgrade, čime su izrazili svoje ogorčenje prema načinu na koji ministar zdravstva Milan Kujundžić vodi zdravstvenu politiku, policija u Jastrebarskom privela supredsednika Slobodne Hrvatske Damira - Kristijana Roginu. To se dogodilo u večernjim satima. Zatim je prebačen u Zagreb u 5. policijsku ispostavu u Bauerovoj ulici. Nije nam poznato radi li se o konsultativnom razgovoru ili pritvoru", stoji u saopštenju "Slobodne Hrvatske".

Podsetimo, u nedelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Mateu Ružiću, kojem je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez lekara, budući da je tim s lekarom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s lekarom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. U isto vreme je u Jastrebarskom umro muškarac.