Milorad Dodik
EPA/Vladimir Stojković
Milorad Dodik

EPA/Vladimir Stojković

Milorad Dodik, Foto: EPA/Vladimir Stojković

Gostujući u emisiji Ukrštenica RTRS-a, Dodik je kazao da je migrantska kriza generisana lošim odlučivanjem Saveta ministara.

"U Republici Srpskoj se ne može stacionirati stotinu hiljada izbeglica, jer to može prouzrokovati brojne probleme i destabilizovati bezbednosnu situaciju. U tom pogledu apsolutno je nedopustiv takav scenario i to nema veze sa ksenofobijom", rekao je Dodik.

On je ocenio da je sarajevska struktura, doseljavanjem Sirijaca, Afganistanaca i drugih muslimana, nastoji da u BiH ojača strukturu i da za četiri, pet ili deset godina piše - da je BiH većinski bošnjačka i muslimanska zemlja.

"To Sarajevo radi. Neko je dao signal migrantima da krenu. Što nisu ranije išli, prije pet godina, prošle godine? Zar neko misli da se ovo ođednom desilo. Pre deset, 15 godina su strane diplomate govorile da će se ovde stvari rešavati jer će neki narod doći sa strane i ojačati strukture... Neka govore šta hoće, uveren sam da je to istina", rekao je Dodik.

Komentari (1)

NIKOLA

22.05.2018 14:00

Samo zastititi Srpsku pod hitno Srpsku policiju spremiti na odbranu Srpske. A to sto federacija hoce da zaraduje novac od EU. na osnovu ovih imigranata neka im da smestaj i hrani ih. POsto je Bakir poceo prvo sa mudjahedinima arapima naseljavati federaciju pa i Mektic i SDS pokusali u Srpsku da prodaju zemlju arapima. Eto pa Dodik se bori sa ovim srbima u federaciji da im planovi ne produ u Srpskoj.