Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija
E-stock/Miloš Rafailović
Tetka Nađa

Youtube printscreen

Tetka Nađu je otmičarka zaključala u kupatilo pa otela dete, Foto: Youtube printscreen

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je, a Sud potvrdio optužnicu protiv otmičarke bebe od 10 dana Merhunise Dedić (28) iz Visokog.

Kako pišu mediji, Dedićeva je više meseci planirala otmicu. Otmičarka nije mogla da ima decu je više puta pokušavala da ostane u drugom stanju. Suprugu Muhamedu je slagala da je trudna pa je išla na kontrole na GAK, gde je i upoznala Lejlu Ismailovski, majku otete bebe.

Pročitajte još:

Više meseci se s Lejlom susretala u čekaonici klinike i sve vreme je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, 10 dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

Ona je čak inscenirala da ima porođajne trudove pa je lažirala da se porodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Na dan otmice kazala je suprugu da ide po bebu pa se uputila prema Hadžićima. Uprkos višemesečnom planiranju, Merhunisa nije znala u kom stanu se nalazi porodica Ismailovski pa je pitala jednu komšinicu koja joj je pokazala gde žive. Sat pre toga pozvala je Lejlu lažno se predstavivši kao zaposlena na GAK-u i rekla joj da bebu treba da dovede na kliniku radi dodatnog pregleda.

Tada je pokušala da izvede otmicu, ali to nije bilo moguće, jer je tu bilo previše osoblja. Upravo taj poziv je bio presudan za njeno lociranje, jer su istražitelji počeli da prate taj broj s kog je Lejla dobila poziv.

Nakon što joj prvi pokušaj otmice nije uspeo, vratila se u Hadžiće i čekala novu priliku. Kada je Lejla krenula u Opštinu, ona je, maskirana u patronažnu sestru, ušla u stan i zaključala u toalet tetku deteta Nađu Mehdi i pobegla s bebom u unajmljenom vozilu.

Preko signala mobilnog putem bazne stanice locirana je u krugu od 200 metara oko hostela “Ferijalac”. Inspektori u civilu koji su već tada imali njenu fotografiju počeli su da se raspituju o njoj, a u hostelu im je potvrđeno da je unajmila sobu i da je kod nje novorođenče. Policajci su dobili rezervni ključ, a u sobi su je zatekli kako sedi na krevetu pored bebe.