Bakir Izetbegović
Alo!/Marko Đoković
Bakir Izetbegović

Alo!/Marko Đoković

Bakir Izetbegović, Foto: Alo!/Marko Đoković

Da je Bakir Izetbegović, maltene, životno zavisi od Šefika Džaferovića postaje jasno kada se malo dublje pronikne u prošlost SDA-ovog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Bio načelnik CSB Zenica i sekretar AID-a

Džaferović je, naime, bio načelnik Centra službi bezbjednosti (CSB) Zenica od 1994. do 1996. godine kada je „prekomandovan“ na mesto sekretara bošnjačke tajne službe - Agencije za istrage i dokumentaciju (AID).

Pročitajte još:

 

AID je, podsetimo, delovao sve do 2002. godine, kada su ta bošnjačka te hrvatska tajna služba (SNS), pod pritiskom međunarodne zajednice konačno rasformirane.

Upravo ovaj period Džaferovićevog delovanja u policiji i tajnoj službi ključan je za Bakira Izetbegovića.

Ovaj bosansko-hercegovački medij je godinu i po svakodnevno objavljivao feljton o političkim ubistvima prenoseći hiljade tekstova ponajviše Senada Avdića i njegove „Slobodne Bosne” koja je godinama dokumentovala sve ono iz čega je javnosti potpuno jasna Bakirova uloga u političkim ubistvima.

Ukupno je 18 slučajeva ubistava i misterioznih smrti u BiH koje nikada još nisu rasvetljene, a dve ključne političke likvidacije desile su se tokom Džaferovićevog mandata u AID-u.

Komentari (1)

Faca

06.10.2018 16:39

A kriv zijad turkovic i on lezi za sve zlocine i bakira i dzaferovica i radoncica sramota jednas