Zorana Mihajlović
Oliver Bunić
Zorana Mihajlović
Razbesnela se: Zorana Mihajlović, Foto: Oliver Bunić


- Vladi deli savete čovek koji je poznat po tome što je uništio kompaniju poput „Minela“ i ostavio radnike bez posla. Jednu od najboljih kompanija u Evropi je doveo do bankrota - kazala je Mihajlovićeva za „Alo!“.


- Vlada Srbije prati i donosi odluke koje su u skladu sa interesima građana Srbije. Proces donošenja odluke ne zavisi od geografije, već od ozbiljnosti koju Vlada pokazuje - navela je ministarka i poručila Popoviću da Vlada svakim danom svakom odlukom pokazuje svoju ozbiljnost.


S druge strane, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije bio toliko oštar prema predlogu Nenada Popoviću, ali je istakao da je Vlada jasno rekla šta misli o pokušaju stvaranja takozvane zajednice albanskih opština.


- Premijer Aleksandar Vučić je nedavno bio u Preševu i jasno je poručio da će Srbija učiniti sve da se ostvaruju sva prava albanske nacionalne manjine, ali da nikakav separatizam neće biti tolerisan - kazao je Dačić za „Alo!“.

Predložio da  Vlada Srbije zaseda  u Preševu: Nenad  Popović
Predložio da Vlada Srbije zaseda u Preševu: Nenad Popović, Foto: Miloš Cvetković


Podsetimo, lider SNP-a Nenad Popović je reagujući na formiranje zajednice albanskih opština na jugu Srbije istakao da srpska vlada treba da svim političkim i pravnim sredstvima primerenim demokratskim državama saseče u korenu svaki pokušaj separatizma u Srbiji.


- Još jednom zahtevamo brzu i odlučnu reakciju nadležnih organa Republike Srbije i hitno krivično gonjenje lica koja ovim činom destabilizuju državu Srbiju i grubo krše Ustav - navedeno je u pisanoj Popovićevoj izjavi dostavljenoj medijima.


Ovo nije prvi put da lider SNP-a Nenad Popović iznosi svoje mišljenje o bitnim državnim problemima. Naime, pre nekoliko nedelja je pažnju medija privukao njegov predlog da Srbija treba da, kao rešenje krize sa migrantima, podigne zaštitni zid na granici sa Makedonijom.

 

Stanković: Asocijacija na jugu ne znači ništa

Zoran Stanković, predsednik koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, izjavio je juče da formiranje asocijacije albanskih opština na jugu Srbije ne znači ništa. On je istakao da te opštine, kao i do sada, mogu da računaju na prava zagarantovana Ustavom i zakonima Republike Srbije, kao i Međunarodnom konvencijom o nacionalnim manjinama, dodajući da je to „okvir u kojem mogu da se kreću“.

Komentari (12)

Dragan

14.09.2015 09:29

Svaka čast Zorana! Samo ti nama dovedi NATO u Srbiju, tj. Srbiju u NATO pa da nas ruske atomske bombe vide.

Stefan

14.09.2015 10:06

Oooooooooooo pa bravo za tebe bar ti nemas pravo ništa da kažeš, ti koja si pokušala da privatizuješ drzavno zemljište na Zlatiboru i sad smeš nešto da pričaš, BRAVO mada i za ostalu elitu naše vlada nemam neko bolje mišljenje smanjili su nam plate, idu na privatizaciju jedino što je naše u Srbiji i u ono što se kreli da neće privatizovati, pala zaposlenost, situacija sa migrantima...Mada kad bolje razmislim jasno mi je zašto napadate i ja bi na vašem mestu da sam toliko NESPOSOBAN......

Rambo Amadeus

14.09.2015 10:38

Au, ima li ljigavije osobe od Zorane? Ona priča o nečemu a sve bi dala da udjemo u nato.

Mihajlo Pajtić

14.09.2015 10:42

Zorana bi da malo skrene temu, mora da kritikuje Popovića kako bi ga diskreditovala i njegovo mišljenje prikazala kao nebitno. Ipak, sasvim je jasno da Popović ima pravo da kritikuje Vladu u vezi sa ovom situacijom.

Joca

14.09.2015 10:43

Mislim da Vlada mora odlučnije da reaguje na ovu situaciju, imali smo dovoljno iskustava sa Albancima u prošlosti da bi ovakve poteze i dalje potcenjivali...

jasmin

14.09.2015 10:46

Bravo za ministarku Zoranu Mihajlovic! Hvala Bogu da neko u negativnom kontekstu govori o Nenadu Popovicu,jer on je to zasluzio jos 2012. godine kada je unistio Minel i na stotine radnika sa sve porodicama ostavio bez egzistencije. Niko do sada bankrot Minela nije javno spomenuo,a da ne govorimo da su nadlezni organi trebali da pokrenu istragu,pocev od kupovine,nacina upravljanja,pa sve do unistenja-bankrota kompanije Minel.

Ivan Milenković

14.09.2015 11:04

Haha Zorana našla nekoga da kritikuje i nekome da kaže da je neuspešan. Prvo treba poći od sebe, a tek onda kritikovati druge. Kad smo već kod toga, kojim to svojim ličnim uspesima naša ministarka može da se pohvali?

Marijana

14.09.2015 11:06

Ova vlada je daleko od ozbiljne. Naprotiv, u svakoj njihovoj odluci ogleda se nesposobnost i neozbiljnost!

Marija

14.09.2015 11:36

Jel to ona Zorana Mihailovic, NATO lobista u Srbiji? Pa nije ni cudo od nje da je protiv svog naroda!

Slobodan Pajić

14.09.2015 11:51

Ako je odgovorna politika aboliranje svih terorista sa juga Srbije, koji su u prošlosti ubijali srpske policajce i građane, a koju je sproveo u delo bivši stranački prvak stranke kojoj je pripadao, onda je zasedanje Vlade na jugu Srbije, glupost koja bi pokazala da se država uplašila i da drugo osim toga i ne zna. Neki pojedinci trebaju ostati u istoriji zarad budućnosti.

Kiza

14.09.2015 13:36

Pa sta ima da ona i pojedinci iz vlade reaguju, kada su oni upravo ti koji precutno podrzavaju unistenje juzne pokrajine, a zarad ulaska u EU. Pa i rodjenu bi majku prodali. Nasla ona da odsecno komentarise predlog odbrane Kosova. A i kada smo vec kod toga vidim koliko je Vucic uplasio siptare kada je rekao da nece tolerisati destabilizaciju zemlje. Mogu i ja to da kazem za javnost i pustim da sve odnesu. Ko sve vodi nasu zemlju, dobro jos i postojimo!

Jesenka

14.09.2015 15:18

Ko je imalo u toku, i cita novine, shvatice koliko je svaka vlast medijski podkrepljena, a ova pogotovu, nema smisla vise, ljudi kao da su ludi kod ociju, Zorana pokrala boga oca, sta ce ona kome da sugerise >