Aleksandar Vučić
Printscreen/Pink
Aleksandar Vučić

Printscreen/Pink

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen/Pink

- Ti razgovori za nas nisu nikada laki i jednostavni. Mi ćemo da čim se formira nova vlada, da idemo pred Narodnu Skupštinu sa temom KiM - rekao je predsednik Vučić ističući da su tri teme o kojima se razogvara i o tome su se usaglasili. Kaže da nije nezadovaljan današnjim sastancima. Suština je slobodan protok ljudi, roba i usluga. To je za nas užasno važno, pogotovo oni koji pristojno žive. To su pitanja od suštinskog značaja za našu zemlju. Važno nam je da imamo zajedničko tržište rada i ekonomiju. Nama je stalo do toga - rekao je i dodao da se pričalo i o nestalim licima i arhivima o njima. Kaže da je to važno da bi se pravda zadvoljila.

- Ne preskačem nikoga, svi su važni. Moramo da znamo gde se nalaze, pa da pokušamo da ih sahranimo. Kada traže pravdu za svoje, zaborave Goraždevac i još neke slučajeve. Moramo da gradimo poverenje za budućnost, a ne da se doživljavamo kao neprijatelji - dodao je.

Aleksandar Vučić

Printscreen/Pink

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen/Pink

- Prištinska strana će doneti Zakon o interno raseljenim lica. Očekujemo pomak u smislu naše borbe. Onome ko želi da doćeka starost na svom ognjištu, imaće priliku.

- Hrvatski mediji uvek objektivno prenose ono što se u Srbiji dešava, ali bez obzira na to mi mislimo da je važno da imamo edobre odnose. Ipak, ne mogu da se saglasim sa vama da treba da se radujemo povodom obeležavanja Oluje. Imamo mi mnogo tema za razgovor i trebalo bi da saslušamo druge. Jedino što tražimo je poštovanje koje treba da pružimo hrvatskoj strani - dodao je.

Kako je ranije najavljeno na današnjoj, trećoj po redu, rundi obnovljenog dijaloga na visokom nivou, lideri bi trebalo da potvrde finalizaciju dogovora oko pitanja nestalih, raseljenih i ekonomskih odnosa i otvore nove teme koje obuhvataju Zajednicu srpskih opština, međusobna finansijska potraživanja i imoviska pitanja.

Podsetimo, predsednik Vučić se danas sastao na radnom doručku sa Oliverom Varheijem.

U 11 časova održan bilateralni sastanak sa šefom EU diplomatije Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

Pročitajte još: