Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

* Pojavio se snimak ruskog obaveštajca kako navodno srpskom zvaničniku daje novac

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio je VBA da sprovede hitnu i detaljnu istragu

* Predati prvi izveštaji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je u poslednjih 24 sata, uz nacelnika VBA generala Ðuru Jovanića, imao više razgovora sa Vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem, da sutra očekuje više informacija o navodnoj špijunskoj aferi i da je situacija ozbiljna.

Aleksandar Vučić, Vojska Srbije

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Vojska Srbije, Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Vrhovni komandant prikuplja informacije i očekujem da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba VS. Situacija je ozbiljna i vrhovni komadant će zaključke doneti posle podrobnog i strpljivog razmatranja - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin za Tanjug, odgovarajući na pitanje šta može da kaže o navodnoj špijunskoj aferi.

- A ono što bih lično dodao je da za mene postoje neke stvari koje su nesporne, ali sam siguran da se iza zavese krije i pokušaj udaljavanja Srbije od politike vojne neutralnosti. Verujem u pravednost, pronicljivost i nezavisnost Aleksandra Vučića u donošenju odluka - rekao je za Tanjug ministar Vulin.

PROČITAJTE I:

 

Podsetimo, na video snimku objavljenom i na Jutjubu, vidi se susret dvojice muškaraca na parkingu, odakle obojica odlaze do automobila jednog od njih. Navodni “ruski obaveštajac” daje plastičnu kesu “srpskom agentu”, koji tu kesu ostavlja u parkiranom automobilu. Dvojica muškaraca zatim odlaze u obližnji kafić, nakon čega se rastaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare