Velimir Velja Ilić
Alo!/Marko Metlaš
Velimir Velja Ilić

Alo!/Marko Metlaš

Velimir Velja Ilić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Čini se da predsednika Nove Srbije nije obeshrabrio debakl na predsedničkim izborima, koji je prošle godine doživeo njegov kandidat Vuk Jeremić, te je odlučio da ponovo pokuša da se aktivnije uključi u politički život u Srbiji.

Svestan da je njegova stranka odavno izgubila i glasače, ali i viđenije funkcionere i da više nema nikakav politički uticaj ni u rodnom Čačku, a kamoli u Srbiji, on je shvatio da je jedina njegova šansa da se vrati na političku scenu formiranje koalicije sa desnim krilom u SPC i političarima koji se odavno nalaze u penziji, saznaje „Alo!“.

Amfilohije

Alo!/Ana Paunković

Amfilohije, Foto: Alo!/Ana Paunković

Ukoliko uspe da okupi ekipu, Ilić bi mogao da se nametne kao saveznik ili možda konkurencija Draganu Đilasu i njegovom Savezu za Srbiju, koji takođe zastupa desničarske ideje.

- Ilić planira da okupi desno nastrojene pojedince i stranke, koje bi predstavljale neku nacionalnu opciju, a u čitavu priču planira da uključi i crkvene velikodostojnike, s obzirom na to da se oni u poslednje vreme sve aktivnije uključuju u politički život. U tu svrhu je Ilić pre nekoliko nedelja putovao u Crnu Goru da bi razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem i video može li računati na njegovu podršku - objašnjava naš dobro obavešteni izvor i dodaje da lider Nove Srbije očekuje da će mu Amfilohije obezbediti i podršku crkvenih velikodostojnika koji su njemu lojalni.

Uživaju u šetnji: Koštunica i misteriozna gospođa

TV N1

Uživaju u šetnji: Koštunica i misteriozna gospođa, Foto: TV N1

- To nije sve. Velimir Ilić tvrdi da ima svog keca iz rukava, te da je u pregovorima sa Vojislavom Koštunicom, nekadašnjim liderom DSS-a, te da će njih dvojica biti dobitna kombinacija - navodi naš izvor.

S druge strane, čini se da će Koštunica ostati pusti san Velimira Ilića, jer smo iz izvora bliskih nekadašnjem lideru DSS-a saznali da Koštunica ne planira da se vraća na političku scenu Srbije.

- Njega više ne zanimaju ni dešavanja u Demokratskoj stranci Srbije, stranci koju je nekada sa velikim uspehom vodio. Vodi miran, povučen život i povratak u politiku mu ne pada na pamet - objašnjavaju izvori bliski Koštunici.

Đorđević i Đilas pružili pipke

Glavni operativac i kum Dragana Đilasa Mlađan Đorđević i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i preko medija u Crnoj Gori pokušavaju da ruše vlast u Srbiji. Prema saznanjima „Alo!“, oni su uložili veliki novac u pojedine informativne portale u Crnoj Gori koji su zaduženi da šire Đilasovu propagandu, prema kojoj Vučić namerava da izda Kosovo.

Ovi mediji iz sata u sat objavljuju saopštenja Boška Obradovića, igumana Dečana Save Janjića, a Mlađana Đorđevića glorifikuju kao najvećeg Srbina.

- Ovi portali su slabo čitani u Crnoj Gori jer i tamošnji Srbi zaziru od njih zbog neprijateljskog stava prema Srbiji i sumnjaju da je reč o podmetačini Mila Đukanovića - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“ među Srbima iz Crne Gore koji dodaje da svi uviđaju da je reč o kampanji koja se vodi protiv Srbije i njenog rukovodstva. Naš izvor dodaje da Đorđević u Crnog Gori obilato koristi to što je u vreme vlasti Borisa Tadića bio njegov savetnik za odnose sa Srbima iz regiona, a krajnji cilj ovog projekta je razbijanje inače kompaktnog srpskog biračkog tela u Crnoj Gori, što Milo Đukanović nije uspeo za dve decenije.

Komentari (11)

nada

16.08.2018 09:06

A sta ce ova jada i beda - pijandura !!!!!!!!!!!!!!!! Skupili se sve sami propaliteti i olosi.Samo takvi ne zele Vucica jer nema vise kradje a narod Srbije vise nije lud - koliki god pritisak vrse spolja i iznutra nece im poci za rukom ( dosta smo bili gladni ). Sada kada se dizemo iz pepela idemo dalje !!!!!!!!!!!!

major Dimitrijevic disident

16.08.2018 13:54

ekipe se obico prave za pljacku ,ako nar nasro ocekuje da ga spasavaju oni sto su ga pljackali i ako se od takvih ocekuje da budu Opozcioni Prvaci ,onda da se zna da za nas Narod nema biuducnosti .Ja ipak smatram da ima Nade za nas narod .............dolazi dan kada ce nas Narod Morati da odluci da Listrira sve ove korumpirane i sansu da Omladini Srbije # Omladino oteli su ti novac ,sada ti koji su prisvojili novac zele da se nametnu kao jedini .a zapravo su za procesireni

Braca

16.08.2018 15:37

Valja bi ponovo da se ugura negde kako bi punio džepove?

Momir

16.08.2018 15:59

Ovaj Velja i njegova 'ekipa' ne mogu da sruše ni MZ Zablaće, a ne šta drugo!

Goca

16.08.2018 16:03

A da penzioneri malo igraju šah za promenu?

Goca

16.08.2018 16:06

U starosti želje su uvek iznad mogućnosti.

Goca

16.08.2018 16:45

A da ne dobije Velja kakvu anatemu od Amfilohija?

Goca

16.08.2018 16:48

Kad nešto razum ne ume ili ne može da objasni najlakše je reći: “Božja volja” ili “djavo je umešao prste”.

Hajduk

16.08.2018 22:43

Ovo je zaista smesno, pa Velja nema podrsku ni u Cacku a nesto vise...

Ergela

16.08.2018 22:45

Šta reći za Velju Ilića, osim da Srbiji treba bistra i pametna glava, a njegova to sigurno nije.

Ergela

16.08.2018 22:51

Teško da će gospodin Ilić privoleti ikoga ko je silniji od većine naroda, koji je odabrao onog ko Srbiji treba i ko će je najbolje voditi.