Hašim Tači
Tanjug/Dimitrije Goll
Hašim Tači

Tanjug/Dimitrije Goll

Hašim Tači, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

* Predsednik Vučić prisustvuje sednici UN

* Otkrio da li je video Hašima Tačija

* Poznato i koji srpski političar šeta po kuloarima zgrade UN

 

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde se održava Generalna skupština, nije video Hašima Tacija, niti je bilo predloga za njihov susret, mada mu ne bi bio problem da sa njim razgovara.

- Nisam ga video, da sam ga video, ja nemam problem da pričam sa njim 1. 000 puta. Da su me zvali, ja bih se sastao sa njim. Na žalost, nisam imao još taj poziv - rekao je predsednik na konstataciju novinara da je Tači u sedištu UN iako tzv. Kosovo nije član UN, niti ima status posmatrača.

Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Vučić je naglasio da Tači nije član zvanične delegacije, te da se u UN kreće i razgovara, kako se to kaže, "po kuloarima".

- Tači je ovde kao Vuk Jeremić, po kuloarima - šetaju se, jedu smoki i kokice i koga uhvate da se slikaju... Nije on ovde zvanično, nije to zvanična delegacija. Nego su dobili da mogu da se švrljaju - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se vanredno obratio naciji!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 24.09.2019. 15:42 - 24.09.2019. 16:07 Poseban deo razgovora Aleksandar Vučić, Foto: printscreen Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku u sedištu Ujedinjenih nacija sa generalnim sekretarom svetske organizacije Antoniom Guterešom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Copy

Upitan šta očekuje od razgovora sa američkim zvaničnicima Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom, on je rekao da su to, posle kancelarke Nemačke Angele Merkel i susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, veoma važni sastanci.

- Važni su sastanci sa Rikerom i Palmerom, da vidimo kakav je američki plan i šta je američka ideja (za KiM) - zaključio je Vučić.

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare