Miša Vacić
Alo!/Rajko Ristić
Miša Vacić

Privatna arhiva

Miša Vacić, Foto: Privatna arhiva

U Oglednoj OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu danas je održan turnir učenika petih razreda u društvenoj igri "Proboj solunskog fronta".

U danima kada se obeležava godišnjica ove velike pobede srpske vojske i saveznika u Prvom svetskom ratu. Turnir je organizovan u saradnji direktora škole Tanje Stevanović i pedagoga Jelene Vujičić autorom igre Goranom Radomirovićem.

Pobednici turnira su Miona Mišković i Ivona Sekulić učenice V-1. Igra “Proboj solunskog fronta” napravljena je po uzoru na igru “Bitka na Drini” koju je delo istog autora. 

PROČITAJTE JOŠ:

Kao gosti turnira, ali i suorganizatori bio je i Dejan Marijanović predsednik Sabora boračkih organizacija

Republike Srbije i predsednik Srpske desnice Miša Vacić. Oni su bili pokrovitelji turnira tako što su poklonili komplete igre školi.

„Danas sam došao da bodrim mlade u želji da uče srpsku istoriju i neguju patriotizam. Uvek ću se odazivati ovakvim manifestacijamajer na ovaj način negujemo našu tradiciju, buduće generacije uče o svojoj istoriji i svojim slavnim pretcima koji su nam ostavili našu Srbiju kao naše najvrednije nasleđe.“, izjavio je Miša Vacić, predesdnik Srpske desnice, nakon završetka turnira, i istakao da mu je posebno drago što su dve devojčice pobedile u ovoj igri.

Ali i da je svako pobednik, jer je suština ovih takičenja i negovanje istorije pod sloganom „Da rat ostane samo igra.“