Vojislav Šešelj
Marko Metlaš
Vojislav Šešelj

Marko Metlaš

Vojislav Šešelj , Foto: Marko Metlaš

 Lider SRS-a je za „Alo!“ otkrio da je pre nekoliko dana pazario veliku kuću u centru Hrtkovaca, mestu gde je, prema presudi Haškog tribunala, počinio zločine protiv čovečnosti, kao i da planira da na toj adresi bude prijavljen! Kuću, koja se nalazi na oko 300 metara od katoličke Crkve Svetog Klimenta, kako kaže, platio je 40.000 evra, a navodi da su Hrtkovčani oduševljeni što im je baš on došao u komšiluk.

- Prijaviću se na toj adresi, a ta kuća mi je trebala iz više razloga. Prvo, nikad u životu nisam bio vlasnik nikakve nekretnine i mislim da je vreme da nešto steknem, drugo, Hrtkovci mi se sviđaju i tamo imam posla. Komšije su vrlo lepo reagovale kad su me videle da sam gledao kuću i, iskreno, u Hrtkovcima vlada potpuno oduševljenje zbog mog dolaska. Zbog nekih problema koje sam imao sa bankom odlučio sam da je kupi moj sin Mihajlo. Kuću smo platili 40.000 - priča Šešelj, navodeći da je novac za kupovinu kuće pozajmio od prijatelja.

- Pare sam pozajmio od nekolicine ljudi, ukupno ih je pet, oni ne žele da im se imena pojavljuju u javnosti, a rekli su mi: „Vratićeš kad budeš mogao.“ Oni su divni ljudi, a i računaju da ja imam 70.000 dolara blokirano u Njujorku i 117.000 dolara u Sidneju, pa da to mora biti deblokirano i da ću moći da im vratim - kaže šef SRS-a.

Kako navodi, u toj kući planira da otvori i glavnu kancelariju komiteta za njegovu odbranu.

Šešeljeva kuća u Hrtkovcima

Alo!

Šešeljeva kuća u Hrtkovcima , Foto: Alo!

 - Pa ću tamo mnogo radnih dana da provodim. Naravno, otići ću i sada da se odmaram, tamo je lepo, mir je i tišina. Moja je namera da odatle dalje ganjam Haški tribunal. Čim mi stigne presuda, podneću zahtev da mi se omogući redovan pravni lek u trećem stepenu. Ja ću tamo skupljati izjave ljudi, dokaze, ugovore o zameni nekretnina, da bih pokazao da nikome u Hrtkovcima nije oteta imovina, da niko nije proteran - kaže on.

Komentarišući spekulacije da je u poslednje vreme kupio čak nekoliko nekretnina i izgradio otvoreni bazen na placu njegove majke, on kaže da to nije potpuno tačno i da je sve pošteno stekao.

- Kupljen je stan za unuke od novca koji sam zaradio ulazeći u „Zadrugu“ i započeli smo jedan objekat u dvorištu moje majke, ali to nije dovršeno, moja je namera da to bude bazen, zaista, jer meni lekari preporučuju što češće plivanje. Nikakvim kriminalom se nisam bavio i nemam načina da dođem tako do nekih velikih para - završio je Šešelj.

Žigmanov: Doneće nespokoj

Tomislav Žigmanov, oredsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, komentarisao je Šešeljev postupak navodeći da to unosi nespokoj među preostale Hrvate u tom selu i u Sremu.

- Dok se Republika Srbija jasno i nedvosmisleno ne odredi spram presude suda u Hagu o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini i ne preduzme adekvatne mere, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj činiće i nadalje ono što mu se prohte - naveo je Žigmanov u izjavi za hrvatske medije u Vojvodini.

 

Meštani zbunjeni

Meštani Hrtkovca sa kojima smo juče razgovarali različito gledaju na dolazak novog komšije. Dok je nekima „sasvim svejedno da li im dolazi Šešelj ili bilo ko drugi“, ima i onih koji će se, kako kažu, „truditi da ga ne sretnu negde na ulici“ i koji će ga „zaobilaziti u širokom luku jer je on asocijacija na ružnu prošlost“.

 

Komentari (21)

Sumadinac

20.05.2018 08:44

Al se ovaj obogatio u Srbiji!

Jelena

20.05.2018 08:45

Ma da kako je to rekao kao da je u pitanju 40000dinara.sigurno je pozajmio.danas nema ju ljudi 100e da ti pozajme njemu pozajmili 40000e.price za malu decuu

Vla

20.05.2018 09:51

Budalastina, sta moze da naskodi mestanima stari oronuli seselj, reci nikad nikog nisu ubile ali zato mnogi hrvatski I muslimanski zlocinci krvavih ruku do lakata, I dalje setaju mirno kao heroji

Pera Detlic

20.05.2018 10:08

Dize prasinu kako narod ne bi video sta vlast radi ispod zita. E moj gedzo propo si ko ona stvar kroz pocepane gace.

Misho

20.05.2018 10:09

Poreznici,Šešeljevo javno priznanje o kupovini kuće za iznos od 40.000 E uporedite sa kupoprodajnim ugovorom i razrežite mu porez na veći iznos.

jad i beda

20.05.2018 10:14

Ovaj laze cim progovori.

Сараџогла

20.05.2018 10:45

Стотину пута сам написао да Шешељ није никакав домаћин,супруг и отац!Купује кућу од туђих пара јер ,,има проблеме са банком,, која вероватно има право што му не даје кредит.Надам се да ће на следећим републичким изборима завршити изузетно неуспешну и штеточинску политичку каријеру.

Сараџогла

20.05.2018 19:30

@Сараџогла - МИНУСАШИ,да вам поновим ... На следећим републичким изборима Шешељева политика иде на трибине или иза фудбалског гола да сакупља тенис лоптице.После краха на београдским изборима требали су млади СРС да га смене са чела странке!Чуј мене - млади СРС!

Поп

20.05.2018 10:56

Која будала је позајмио оволоко евра овоме човеку, да није нека тетка из Канаде. Јадник није више важан у Земуну и околини, не шљиве га у Батајници па хоће да промени средину да би правио скандале, од тога изгледа је још у животу.

Sule

20.05.2018 11:31

Ja bih bio najnesrecniji covek kada bi mi ovaj baksuz i veliko zlo bio Komsija. Ta kuca u Hrtkovcima mu je promasena investicija. Njemu su dani izbrojani i politicki a bogami i zivotni, Bog mu je dao drugu sansu da se pokaje i pozivi u tisini i miru sumirajuci svoja Dela i nedela, no Djavo mu mira ne da i on to nije prepoznao, u njemu nema dobrote i ljubavi on je cisto zlo, zivi da bi posvadjao dva oka u klavi.

ljubomilko

20.05.2018 12:37

Poslala mu tetka...

Pera Detlic

21.05.2018 14:14

@ljubomilko - Kaze Sumadinac ala se obogatio a ja kazem ko nije.od dodjosa, Srbi i dalje beru malinu, seju kukuruz,psenicu ,tresu sljive,peku rakiju,gaje svinje i cuvaju goveda dok im kajmak skidaju oni iz PM-e...ako tako i treba srbijanci za bolje i niste kad mozga nemate.

Sinisa

20.05.2018 14:48

Ne tako davno rekao je da se sa porodicom seli na Kosovo,ali ocigledno da se oseca sigurnije u Sremu!

Marija

20.05.2018 14:57

Pustite coveka neak uziva u zivotu. Zlocinac se vraca uvek na mesto zlocina, ta izreka bi se mogla i ovde navesti. On kao da je kupio pola Hrtkovaca za tolike pare.Eto posla za nadlezne da sve provere. Ne nadam se bas puno jer i SNS je dete radikala pa se kaze _vrana vrani oci ne vadi__ svi su oni isti i slicni samo jedni direktno govore a drugi nadju glasnogovrnike.

dr

20.05.2018 18:21

@Marija - Zloba, zlo, primitivizam ovih kooji pšu ružne komentare. On nije UBIO NIKOG.A Gotovina je bogami ubijao srbe pa pušten na slobodu!

ivan

20.05.2018 19:58

@Marija - sto pisete nesto o cemu nemate pojma. Navedi te mi jednog coveka iz Hrtkovaca ili bilo gde da ga je ubio DR. SESELJ i da je izvrsio zlocin nad nekim. Kako bi nazvala Gotovinu, Tacija, Orica i Glavasa mozda su oni za tebe gospoda a DR. Seselj zlocinac .idi more, vazno ti je pljuvati po srbima SNS i SRBIJI.Takvi ima puno u SRBIJI ali im ne vredi sto pluju svoju zemlju.

Hrtkovčanin

21.05.2018 12:20

@Marija - Šeljelj nije osuđen za ubistva nego za proterivanje hrvata iz Hrtkovaca... Svojim huškaškim mitingom je podstrekao narod da proteruju Hrvate na svakakve nacine, bilo to nanosenje telesnih povreda, bomba u dvoriste ili kamenovanje kuće dok deca spavaju u sobi gde kamenice razbijaju prozore... Treba da vas je sramota sto podrzavate takvog necoveka!

Surdilovic

20.05.2018 17:31

Vojvoda je pun ko brod.

Сараџогла

20.05.2018 19:33

ПОБЕДИО ХАГ!Одлежао две године више!Да му даш либелу он би мислио да је то компас?

Evica

21.05.2018 12:22

@Сараџогла - Urazumi se ne lupetaj gluposti. Svaki vas komentar nema veze bas nisacim.

Сараџогла

21.05.2018 18:36

@Сараџогла - Евице,да би мени спочитавала мораш да пишеш на српској ћирилици или латиници ако си српкиња?Ја увек пишем истину о Шешељевом бескорисном и штеточинском животу.Од малена је уживао да свакога понижава.Никакав домаћин,супруг и отац.Зајми паре да купи кућу јер му банка са разлогом не даје?