Vojislav Šešelj
Alo!/Vladimir Marković
Vojislav Šešelj

Alo!/Vladimir Marković

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

U večerašnjoj "Ćirilici" na Hepi TV gosti su bili predsednik SRS Vojislav Šešelj, general Vinko Pandurević, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Tomo Kovač, advokati Goran Petronijević i Zoran Živanović. 

Lider SRS je odmah izneo brojku streljanih Muslimana.

- 1000 do 1200 Muslimana je streljano, a prethodno su svi imali oružje u rukama. Organizator je bio Ljubiša Beara, a uz njega je bio i potpukovnik, kasnije pukovnik Vujadin Popović, a on je u Hagu trebao da se brani time da je uvek bio pijan i da ga je tri puta zbog toga Mladić udario nogom u du*e, a bio je pijan i Beara, ali on podnosi piće, pa se po njemu može prepoznati da li je pijan ili nije. Beara je bio strah i trepet i u ratnom štabu - rekao je Šešelj i naveo da je umalo došlo do tuče između njega i Beare, jer je "Beara god je prolazio pored Šešelja nešto škrgutao zubima i psovao, a onda mu je lider radikala zapretio i od tada to više nije radio".

Šešelj je izneo i dokaz da je Srebrenica praktično predana, a da još uvek nije poznato ko je naručilac zločina.

- Dva meseca pre ranije helikopter je izveo Nasera Orića i njegov štab, on je razrešen dužnosti komandanta i nikad mu više nije dozvoljeno da se vrati u Srebrenicu, divizija je obezglavljena, a Srebrenica proglašena za zaštićenu zonu - rekao je predsednik SRS.

Predsednik SRS je podsetio i na knjigu Ibrana Mustafića kojom tereti Aliju Izetbegovića, jer svedoči da je tražio povod sa Klintonom da se bombarduju srpski položaji.

- Divizija se u punom borbenom poretku probijala. Srbi su je zasuli artiljerijom i ona se podelila na četiri, pet delova koji su izgubili vezu. Tada su nailazili na minska polja, dolazilo je do sukoba među samim Muslimanima - izjavio je Šešelj.

Predsednik SRS je pohvalio i generala Vinka Pandurovića koji je pustio Muslimane da prođu naoružani kroz Zvornik, jer da ih je eliminisao, onda bi brojka koja se pripisuje bila još veća.

General Vinko Pandurević je rekao da Srbija nikako nije umešana u ono što se dogodilo u Srebrenici.

 

Komentari (9)

goran

10.07.2018 06:30

gospodinu generalu vinku pandurovicu nije trebao suditi ha g vec majke sinova zbog koji su izginuli sinovi radi generalove karijere .Znao je da postroji vojsku u kasarni karakaj i da pred strojom voske kaze citiram njegove reci STA JE VOJSKO STA OCETE VI STE POTROSNI MSTERIJAL.Pitajte gospodina generala koliko je uzimao mesecno para od vonika da nebi isao da brani srpske teritorije on je samo profitirao u ovom nesretno ratu

Mare

10.07.2018 11:11

@goran - Mislis 'majke srebrenice' ili neki slicni? Cuti sramoto

Ratni profiteri - naši junaci

10.07.2018 13:18

@goran - Kamo sreće da je on jedini. U ratovima devedesetih stradao je običan svet, stradalo im dravlje, postali invalidi, ostali bez kuća, zavšili u izbelištvu. A "pametni" se obogatili i došli preko noći do nenormalnog bogatsva. I sada se predstavljaju kao uspešni biznismeni, kod kojih mi i naša deca radiomo za siće, a radi se o ratnim profiterima koji su izbegli suđenje. Ljudi znaju mnogo, ali ne smeju ni da zucnu. Jel neko odgovarao za prodaju nafte i oružja muslimanima (npr Fikretu u Krajini)?

TANJA

10.07.2018 07:39

Dokle vise objavljivati o izjave coveka koji se psihicki destabilizovao u zatvoru i koji nelegitimno sedi u skupstini i bahato se ponasa i pozira sa polugolom starletom.

Sud

10.07.2018 09:54

@TANJA - Sve sam vise uveren da covek nije pri sebi. Prvo nije Srbin i lazno se predstavlja. Plasira lazne podatke da bi se bogatio. Sta ce jedan psihopata na politicloj sceni. Ocito vlast manipulise njime.

Mare

10.07.2018 11:10

@TANJA - Op,op,op..koja.mrznja prema Seselju.Polako nema potrbe.Covek odrzao predavanje u Hagu pre svega njima pa i hrvatima da nauce nesto.

Crni

10.07.2018 14:36

@TANJA - Da si psihički stabilan kao on,nebi bar lupetaju gluposti.kad lupa lupaju okruglo da se okreće,a ne ćoškasto.

enciklopedija zla

10.07.2018 08:49

samo evocira neko zlo ,da se nezabravi ,nikave normalne teme ,samo ekstremizam

Nekooo

10.07.2018 12:30

Mislite na ovu istu što troši mesečno 2000 a ima 2 kuće tine u Sarajevu, na te majke Srebrenica. Užas, sramota prevara. .