Đerdan Šaćiri
EPA/Laurent Gillieron
Đerdan Šaćiri

EPA/Laurent Gillieron

Đerdan Šaćiri, Foto: EPA/Laurent Gillieron

Čekajući na nove ponude i klub u kojem će nastaviti karijeru reprezentativac Švajcarske Đerdan Šaćiri, rodom sa Kosova i Metohije, posetio je srpsku pokrajinu 2015. godine.

 

Njegov dolazak tada nije protekao kao bilo koji prethodni, pošto se Šaćiri u Prištini susreo sa čovekom koji je bio osumnjičen za terorizam i podstrekivanje rasne mržnje, imamom Šefketom Krasnićijem.

 

Happy 105 years of independence #Albania! ?? Gëzuar #105vjetPavaresi #Shqipëri!????????❤️

A post shared by XS (@shaqirixherdan) on Nov 28, 2017 at 5:25am PST

 

Fudbaler Intera slikao se tom prilikom sa Krasnićijem i dobio poklon, a te fotografije su kasnije izazvale mnogo kontroverzi na Fejsbuku.

Šaćiri provocirao Srbe

Reprezentativac Šavajcarske Đerdan Šaćiri objavio je na svom Instagram profilu fotografiju kopački na kojima se vide zastave ove zemlje i tzv. "države Kosovo" što je izazvalo lavinu negativnih komentara i brigu javnosti čak i u zemlji našeg seldećeg protivnika.

 

Šaćiri nije sporio da je znao o kome se radi, ali je isto tako istakao kako nije znao da se radi o čoveku osumnjičenom za terorizam.

- On mi je prišao i tražio fotografiju kao i hiljade drugih ljudi, bilo mi je neprijatno da ga odbijem. Nisam znao da je bio povezivan sa terorizmom, pa ne mogu da proveravam biografiju svakoga sa kim se fotografišem. Mi Šaćiri jesmo muslimani, ali smo isto tako daleko od bilo kakvog ekstremizma - izjavio je Šaćiri.

 

?????❤️

A post shared by XS (@shaqirixherdan) on May 23, 2018 at 10:29am PDT

 

 


Da podsetimo, imam Krasnići bio je među petnaestoricom uhapšenih u septembru 2014. u akciji koju su sprovele snage Sjedinjenih Američkih Država zbog sumnji da je ta grupa regrutovala islamske džihadiste za borbe u Siriji.

Šefket Krasnići kasnije je ipak oslobođen.

 

Komentari (3)

gojko

21.06.2018 17:09

Sve si ti znao, ali se sad valj cupati, samo se nadam da ce ti to odmoci u daljem lajanju.

As

21.06.2018 21:48

kolko je lep...... nije ni cudo sto ima komlekse

deda

22.06.2018 08:48

Neznam zašto nam pokazujete ove zaljuštence i dižete mi pritisak