Suzana Paunović
Alo! Vladimir Marković
Suzana Paunović

Alo! Vladimir Marković

Suzana Paunović , Foto: Alo! Vladimir Marković

Ona nam je otkrila da ju je suprug osvojio stavom i hrabrošću, priznala da za nju ne postoji lepše piće od domaće rakije, ali i da najviše novca troši na cipele.

Kada ste ušli u politiku?

- To se dogodilo 2012. godine, a moram da priznam da sam mislila da se politikom nikada neću baviti. Međutim, moj stav je promenila saradnja sa Rasimom Ljajićem, koji je bio ministar u ministarstvu u kojem sam radila. Prepoznala sam sebe u SDPS-u i u idejama koje ta stranka zastupa, ali i u načinu na koji Ljajić vodi tu partiju. Da nisam imala saradnju i poznanstvo sa gospodinom Ljajićem, verovatno nikada ne bih bila u politici.

Da li se i privatno družite?

- Da, prijatelji smo. Rasim je takav čovek da na njega uvek možete da se oslonite i uvek je spreman da pomogne. On ostavlja utisak ne samo na svoje saradnike, nego i na ljude sa kojima stupi u kontakt, svi prepoznaju njegovu iskrenost, srdačnost i otvorenost.

Kada počinje vaš radni dan i kako izgleda?

- U kancelariji sam oko sedam sati ujutru, tamo me sačekaju moji najbliži saradnici Olivera i Marko. Najpre pogledamo poštu i obaveze koje imamo za taj dan i onda počinju sastanci.

Novi Pazar je grad koji pleni

Da li ste nekada imali priliku da sa Ljajićem odete do Novog Pazara i kakav utisak je na vas ostavio taj grad?

- Često idem tamo, to je grad koji pleni. Tamo se oseća duh mladosti, jer zaista ima mnogo mladih ljudi, ulice su uvek prepune, ljudi su srdačni. Kada imate prijatelje u tom gradu, lako vam se može desiti da vas na poslu iznenade baklave koje stignu brzom poštom.

 Koliko vremena vam je potrebno da se spremite za posao?

- Petnaestak minuta, malo se šminkam. Najviše vremena izgubim na stavljanje sočiva, a najveći problem mi zadaje kosa, jer ako nisam bila kod frizera, onda to iziskuje malo više napora.

Imate li vremena za privatni život?

- Trudim se da imam, jer mislim da čovek mora da izdvoji vreme za porodicu i prijatelje, jer će se u protivnom pretvoriti u mašinu. Trudim se da uvek budem tu za roditelje i supruga, kao što su i oni meni uvek tu, jer bez njihove podrške ne bih danas bila tu gde jesam.

Da li vaš suprug ima razumevanja za vaš posao, zafali li nekad ručak?

- Ručak zafali, ali se snađemo, jer se kod nas se ne postavlja pitanje ko će ga pripremiti. Suprug mi je velika podrška, više od 20 godina smo zajedno i u teškim životnim odlukama bio mi je vetar u leđa.

Kako je reagovao kada ste mu saopštili da ulazite u politiku?

- Pružio mi je punu podršku. Tada mi je kazao: „Suzana, ti znaš da politika neće biti ono što je bio tvoj posao do sada. Biće niskih udaraca, neistina, ali znaš da sam uz tebe.“

Čime vas je suprug osvojio?

- Stavom i hrabrošću. Osetila sam da pored sebe imam muškarca koji je tu da bude uz mene, da mi bude podrška, da me voli i poštuje. To svaka žena prepozna.

Suzana Paunović

Alo! Vladimir Marković

Suzana Paunović , Foto: Alo! Vladimir Marković

 Koliko vodite računa o odevanju?

- Godine i životno iskustvo koje imam iza sebe su mi dali priliku da budem opuštenija kada je pitanju garderoba. Važno mi je da moj stil odevanja pokazuje moju ozbiljnost i pristup poslu. U politiku nisam ušla da bih plenila izgledom, već znanjem.


Ipak, verovatno imate neki komad na koji trošite najviše novca?

- Naravno, to su cipele.

Vodite li računa o svojoj liniji?

- Kada pređete 45 godina, onda to iziskuje mnogo veći trud. Trudim se da svakog jutra odvojim deset minuta za vežbanje i to nikad ne propuštam.


A kada je ishrana u pitanju?

- Gurman sam. Dolazim iz užičkog kraja, gde se jede pršuta, pije vruća rakija, lepo se zamezi, a pečenje je nešto što se podrazumeva. Te hrane se ne odričem, ali se trudim da budem umerena. Za mene ne postoji lepše piće od domaće rakije, nijedan viski ili šampanjac ne može to da zameni.


Volite li da sa prijateljima izađete u kafanu?

- Sa prijateljima se uglavnom družimo u kućnoj atmosferi, pripremi se meze, možemo opušteno da razgovaramo i mislim da je to najlepši način za druženje. Nisam fan ni noćnog života, ni kafane.

Pamtite li trenutak kada ste bili najtužniji?

- To je bio kada je preminuo moj deda Dragoljub, za koga sam bila veoma vezana. Bio je to prvi trenutak kada sam se suočila sa smrću nekog bliskog.

A kada ste bili najsrećniji?

- U trenutku kada sam završila fakultet. Tada mi se činilo da su svi moji problemi u životu rešeni i da će sve nadalje biti lakše, a ispostavilo se da su tek tada usledili pravi i ozbiljni problemi i izazovi u životu.

Šta mislite o estetskoj hirurgiji?

- Nisam protivnik. Žena treba da bude negovana i da koristi sve što joj stoji na raspolaganju, ali i kao i u svemu drugom, ni tu ne treba preterivati.

Poštujem Tanju Matić

S kim se iz SDPS-a najviše družite?

- Sa Biserom Buhić, koja je šefica kabineta gospodina Ljajića. Volim da se vidim i sa Vladimirom Marinkovićem i Mehom Omerovićem. Draga su mi druženja sa Seadetinom Mujezinovićem. Tatjana Matić je žena čiji rad poštujem.

 

 

Komentari (2)

Rada

12.05.2018 12:40

Imala sam cast da pre desetak godina kontaktiram sa gospodom Suzanam kada mi je dete boravilo u domu u Sremcici i mpgu da kazem:Veliki covrk,izuzetan humanista i veliki radnik.Pozdrav za gospodu Suzanu.

deda

12.05.2018 14:05

Dali ona vozi kola dvaput na tehnički