Vojislav Šešelj
Alo! Vladimir Marković
Vojislav Šešelj

Alo! Vladimir Marković

Vojislav Šešelj, Foto: Alo! Vladimir Marković

S druge strane, MUP je ponovo zabranilo taj skup.

- Sve smo predali na vreme, pa zna se ko je najbolji pravnik na svetu, a i moji saradnici Vjerica Radeta i Petar Jojić su vrhunska klasa. Sud se potrudio da demonstrira da Srbija zaista poseduje elemente pravne države. To će biti jedan uobičajen miting, imaćemo veoma jaku službu obezbeđenja. Sve će proći bez ikakvih incidenata jer mi nikad ne pravimo incidente na našim javnim skupovima. Ispred Doma kulture biće i bina i razglas. Ne očekujem nikakve provokacije, jednino ako neko sa strane dobaci i ako dođe ova šaka jada iz Demokratske stranke ili LSV-a, ali mi ćemo ih ignorisati, nek prave svoj miting, a nek puste nas da pravimo svoj. U samim Hrtkovcima ne očekujemo nikakve provokacije, nije ih bilo ni 1992, to je bio i tada miran skup. Sa policijom smo spremni da sarađujemo da se izbegne svaki incident, ako budu želeli, može policija preventivno da okruži rimokatoličku crkvu ili još neke objekte, mi bismo to voleli - kaže Šešelj.

U saopštenju MUP-a se navodi da je Uprava policije postupila u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani jer je prijava skupa bila nepotpuna.

Upravni sud je nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je dokument potpisao predsednik Sremskog okružnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizuje skup, a po mišljenju Upravnog suda to lice ne može biti organizator.

Kontramiting DS-a i LSV-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka organizovaće 6. maja u Hrtkovcima kontramiting ukoliko MUP ne zabrani okupljanje radikala u tom mestu istog dana, najavili su prošle nedelje Nenad Čanak i Aleksandra Jerkov.

 

Komentari (1)

Marija

04.05.2018 14:03

SVE JE TO DOGOVORENO, kADA SE NESTO TREBA SAKRITI TADA SE SKRENE NA DRUGI KOLOSEK, pA ONI SU SVI VASPITANI I TRENIRANI U SESELJOVOJ SKOLI.