Natalija Poklonskaja sa suprugom
Privatna arhiva
Natalija Poklonskaja sa suprugom

Privatna arhiva

Natalija Poklonskaja sa suprugom, Foto: Privatna arhiva

Natalija Poklonskaja, bivša tužiteljka Krima i aktuelna poslanica u donjem domu parlamenta, koja je u aprilu posetila Srbiju, venčala se u subotu, 11. avgusta, na Krimu.

Svadba je bila skromna i sa puno stila, javili su svetski mediji, a ono što je kuriozitet jeste da je bila održana u srpskom restoranu „Balkan gril” na Jalti, koji je veoma poznat i posećen. Vlasnik tog restorana je Nenad Marković, naše gore list, koji je ujedno i glavni kuvar.

Poklonskaja se udala za Ivana Solovjova, načelnika štaba Poverenika za ljudska prava u Ruskoj Federaciji. Suprug Putinove lepotice ima 47 godina, doktor je prava, a ranije je radio u tužilaštvu i policiji.

Restoran

Privatna arhiva

Restoran "Balkan gril", Foto: Privatna arhiva

Ceremoniji sklapanja braka prisustvovao je mali broj gostiju, među kojima su bile kolege mladenaca, njihove familije, ali i kolege iz bezbednosnih snaga. Kao predstavnik parlamenta na svadbi je bio Leonid Sluckij, predsednik Komiteta za međunarodne odnose Državne dume.

Inače, ovo je drugi brak Natalije Poklonskaje. Bivši muž joj se zove Andrej Krasiljnikov i sa njim ima ćerku Anastasiju, koja ima 13 godina. Ono što je posebno interesantno jeste da je Ruska crkva lepu Nataliju specijalno razvela od crkvenog braka, kako bi ponovo mogla da se venča i u crkvi.

Inače, svadba je bila organizovana u strogoj tajnosti, te su mediji tek kasnije saznali da se Poklonskaja venčala. Lepa Putinova tužiteljka je tim povodom rekla da nije još spremna da komentariše privatni život.

Podsetimo, Poklonskaja je u aprilu ove godine boravila u Beogradu i tom prilikom je poručila da Rusija neće dozvoliti da Srbiju ucenjuju. Gošća iz Rusije je tom prilikom položila venac na Spomenik caru Nikolaju Drugom i Spomenik oslobodiocima Beograda od fašizma.