Ivica Dačić
Tanjug/Dimitrije Gol
Ivica Dačić

Tanjug/Dimitrije Gol

Ivica Dačić, Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je povodom neulaska lažne države Kosova u Interpol da to predstavlja veliku pobedu Srbije i pokazatelj je da se na silu ne može ništa.

- Ovo je velika pobeda Srbije i pokazatelj je da se na silu ne može ništa. Na silu su pokušali sve. I da uđu u UNESKO, u Savet za bezbednost, sada u Interpol... protivno svim međunarodnim pravilima, smatrajući da će ih sve zemlje podržati. Nije naravno vreme da mi budemo euforični, ja sam im rekao nemojte da se sramotite i brukate, doživećete debakl, hteo sam da ih zaštitim od te sramote - kazao je vidno uzbuđeni šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Pročitajte još:

 

Dačić se osvrnuo na izjave austrijskih političara Hajnca Kristijana Štrahea i Sebastijana Kurca koji su najavili da neće dati podršku prijemu Kosova u Interpol.

- Ovom prilikom bih da pozdravim Štrahea, ti si slagao i prevario Srbe. Ni Kurc nije bolji, on je gori. Preko Kurca su hteli da uđu u Interpol. E preko koga su hteli, tako su i prošli - šaljivo je dodao ministar spoljnih poslova.

- Ovo je ubedljiva, ubedljiva pobeda! ovo je pobeda međunarodnog prava. Što se mene tiče, oni su doživeli debakl, a ovo je pobeda za naš narod i našu državu, sad se pitam koliko će sad da povećaju taksu - uskliknuo je Dačić i naglasio da je jako ponosan jer zna ko su nam bili "neprijatelji".

 

Komentari (3)

shenda

20.11.2018 12:04

E, vala, što su tražili preko Kurc(a), to su i dobili ! Neka im g. Kurc bude i dalje na usluzi.

Naki

20.11.2018 14:11

A sta smo mi dobili prezime austrijkog kacelara

Bebi korupcija

20.11.2018 15:00

A nas se toliko uzdao u njega te Kurc fini, te Kurc je nas prijatelj , te postenijeg u EU od Kurca nema eto ti ga sad kakav ti je Kurc