Melanija Tramp
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
Melanija Tramp

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Melanija Tramp, Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Akcija je sprovedena po nalogu Hilari Klinton, a cilj je bio da se dokaže da su obaveštajne službe Donaldu Trampu podmetnule suprugu i da se tako on kompromituje kao kandidat za prvog čoveka SAD.

Američki agenti, kojih je bilo nekoliko, "maskirani" su u novinare i službenike ambasade. Zadatak im je bio da pošto - poto, u kontaktu sa upućenim ljudima u Srbiji, ali i pregledom vojnih i državnih arhiva, dokažu da su Melanijini roditeljio Viktor i Amalija Knavs radili za neku od jugoslovenskih službi, čime bi mogli da potkrepe teoriju da je brak njihove ćerke i Donalda Trampa ustvari tajni projekat obaveštajaca.

Da su u tome uspeli, najverovatnije bi crtu povukli i dalje, sve do ruskih službi.

Milomir Marić

Promo

Milomir Marić, Foto: Promo

O ovoj akciji CIA za "Srpski telegraf" svedoči novinar Milomir Marić.

 - U istraživanje navodnih veza Melanije Tramp i neke od naših obaveštajnih službi upleo sam se kada je došlo do susreta sa Amerikankom koja mi se predstavila kao novinarka "Njujork tajmsa". Kako se ispostavilo, ona je u Beograd poslata sa ciljem da sazna da li su Melanijini roditelji radili za Udbu. Na kraju, proverom slovenačkih spiskova ispostavilo se da njihovih imena nema u mreži saradnika - otkriva Marić.

Ta žena, kako navodi, ni posle toga nije odustala.

 - Plan B joj je bio da dokaže bar da su bili u Komunističkoj partiji. Pokazalo se da je Melanijin otac bio u partiji, dok majka nije - kaže Marić.

On dodaje da su oba roditelja Melanije Tramp bili radnici poznate konfekcijske fabrike iz Sevnice u Sloveniji, gde su i živeli, a da je ona još kao srednjoškolka dolazila sa majkom, u Beograd na sajmove mode. 

 - Duboka država kao svojevrsna tajna vlada  i ljudi oko Hilari Klinton su uradili sve da diskredituju i Melaniju i Donalda. Ovo što je došlo do mene samo je jedan od takvih pokušaja. Rekao bih, neuspešnih - zaključuje Marić.