Skupština Srbije
Alo!/Masanori Jošida
Skupština Srbije

Alo!/Masanori Jošida

Skupština Srbije, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković pitao je danas Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da li će pokrenuti postupak i istragu protiv Sibina Vukadinovića koji je, kaže, na najogavniji način vređao ćerku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vukadinović je napisao ogavan tvit, kaže Marković i dodao da zbog toga ne može ni da ga pročita, ali da veruje da je javnost upoznata sa sadržajem.

Sibin Vukadinović

Printscreen

Sibin Vukadinović, Foto: Printscreen

Marković je ukazao da je reč o bliskom saradniku Boška Obradovića koga je lider Dveri čak dovodio u parlament.

"Smatram da je potrebno da tužilaštvo u ovom postupku obuhvati i Boška Obradovića, da se istraži njegova uloga u svemu tome, pogotovo zato što ovo nije prvi put da bliski saradnici Boška Obradovića na najgori mogući način vređaju i prete Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici", rekao je Marković.

Aleksandar Marković

Alo!/ Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Poslanik SNS je komentarisao i dokumentarni film koji je emitovan na TV N1 pod nazivom "Vladalac", koji se bavi predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem.

Marković je ocenio da je taj dokumentarac "propagando smeće".

"Oni to nazivaju dokumentarnim filmom, a zapravo je reč o najgoroj, najprimitivnijoj, najprizemnijoj mogućoj propagandi na kojoj bi i Gebels pozavideo, a koja za cilj ima isključivo širenje mržnje prema Aleksandru Vučiću", rekao je Marković.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je pitao Regulatorno telo za elektronske medije da li će reagovati na hajku TV N1 u cilju zaštite interesa javnosti u oblasti elektronskih medija i zaštite korisnika usluga elektronskih medija, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, na način primeren demokratskom društvu.

"Ta televizija, sa inače sumnjivom registracijom, sa sumnjivim dozvolama, sa sumnjivim finansijama, koja 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, vodi kampanju protiv Aleksandra Vučića i SNS, sinoć je dostigla svoj vrhunac u bolesnoj mržnji", rekao je Marković.

Marković je ocenio da je autor Slaviša Lekić okupio u filmu skoro sve tradicionalne mrzitelje Aleksandra Vučića, a kriterijum mu je, kaže, očigledno bio da pozove one koji su spremni da što jače i vulgarnije napadnu Vučića.