Skupština Srbije
Alo/Ana Paunković
Skupština Srbije

Alo/Ana Paunković

Skupština Srbije, Foto: Alo/Ana Paunković

Narodni tribuni tokom službenih putovanja vole da pazare, ali i da kupljeno plate što manje, te svoje sposobnosti ubeđivanja, koje su stekli dugogodišnjim bavljenjem politikom, koriste da prodavce ubede da im spuste cene proizvoda na koje su se nameračili, saznaje „Alo!”.

- Vole da se cenkaju, pa to ti je, pogotovo kada putuju u skupštinskim delegacijama. Nakon toga se jedni drugima hvale koliko su neki proizvod platili - započinje priču za „Alo!” naš dobro obavešteni izvor i dodaje da su za cenkanje najbolje Turska i Kina.

Pročitajte još:

 

- Pogotovo kada putuju u zemlje gde se trgovina svodi na cenkanje, te to predstavlja deo lokalne kulture. Tamo se cene nekih proizvoda mogu prepoloviti. Uopšte ih nije blam, pa čim nešto povoljno pazare, odmah se hvale kolegama iz skupštinske delegacije kako su jeftino prošli - navodi naš izvor i dodaje da ih u pregovaranju oko cena ne sprečava ni to što ne poznaju jezik domaćina.

Kupuju garderobu i stvari za kuću

Zanimljivo je da se podjednako cenkaju i žene i muškarci. Najčešće kupuju garderobu, u kojoj se nakon toga šepure u Skupštini Srbije. Međutim, nije im strano da pazare i potrepštine za kuću, pa sa dalekih službenih putovanja često dovlače i šerpe, lonce i posteljinu.

- Ma to ih ne sprečava. Baš su mi se hvalili poslanici kako su na putovanju u Kini uspeli da pazare dosta stvari i da ih jeftino plate. Cenu napišu ili na papiru, ili na mobilnom telefonu, pa se tako pogađaju. Nije im uopšte muka da provedu dosta vremena preganjajući se sa lokalnim trgovcima - zaključuje naš izvor.

Marijan Rističević

Alo!/Marko Đoković

Marijan Rističević, Foto: Alo!/Marko Đoković

Da poslanici ne beže od cenkanja, potvrdio je i narodni poslanik Marijan Rističević, koji nam je rekao da ne putuje, ali da u Srbiji voli da se cenka.

- Ne putujem ni u Tursku, ni u Kinu, ovde u Srbiji se cenkam gde god mogu - rekao je on za „Alo!”.

Novica Tončev

Arhiva Alo!

Novica Tončev, Foto: Arhiva Alo!

I Novica Tončev, poslanik iz tabora socijalista, voli da spusti cenu nekog proizvoda.

- Za ostale ne znam, al’ ja se uvek pogađam oko cene, i kad kupujem i kad prodajem nešto. To sam naučio od svog dede, koji mi je govorio da samo onaj ko se cenka misli i da plati, a onaj ko pristane i tapše vas po ramenu, taj i ne misli da plati - rekao je on za „Alo!”.

Meho ušao u legendu

Narodni poslanici nisu zaboravili ni svog sada već bivšeg kolegu Mehu Omerovića, te često tokom putovanja zbijaju šale pominjući skandal koji je on napravio.

- Ma to je skandal o kojem se još priča u skupštinskim kuloarima. Narodni tribuni se tokom putovanja često šale, te na aerodromu jedni druge pitaju primaju li u fri-šopovima diplomatski pasoš - navodi naš izvor.

Podsetimo, Omerović je podneo ostavku na mesto narodnog poslanika posle slučaja na aerodromu u Frankfurtu, kada je iz „djuti fri-šopa” izašao, a da nije platio kozmetiku. On je po povratku rekao da je zbog „stomačnih problema” morao brzo da izađe iz prodavnice, u koju se kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.

 

Komentari (1)

Cana

02.10.2018 16:41

Kao Meho? A za koje babe zdravlje oni putuju? Da napišu amandmane?