Bedžet Pacoli
EPA
Bedžet Pacoli

EPA

Bedžet Pacoli, Foto: EPA

- Živeli smo nekada zajedno i ja vidim tendenciju da oni hoće da žive zajedno. Mi, umesto da pravimo granice, treba da likvidiramo granice i da pustimo ljude da se kreću slobodno - rekao je Pacoli u Njujorku za TV Prvu.

On je izneo uverenje da je rešenje negde drugo, te da "moramo naći loptu na ekonomskom polju".

PROČITAJTE JOŠ:

- Tamo je rešenje - ekonomska saradnja, više radnih mesta, više ekonomskog rasta, bolji život stanovništva, kvalitetnije školovanje i više proizvoda na stolu. To bi trebalo, ako ima volje i sa severne i sa južne strane, može da se dostigne - istakao je Pacoli.

Upitan koliko smo danas daleko od rešenja kosovskog pitanja, on je rekao da smo blizu, ali istovremeno i daleko.

- Jako smo daleko i jako smo blizu. Sve je u našim rukama. Ako hoćemo, možemo biti mnogo bliže, a ako nećemo, onda smo daleko - kazao je on.

Upitan od koga zavisi rešenje kosovskog pitanja, navodi da "zavisi od nas i od volje naših naroda".

Na konstataciju da na Kosovu postoje dve suprotstavljene struje - ona koja je za rešavanje pitanja preko korekcije granice i ona koja to rešenje osporava, Pacoli smatra da je cela ta ideja došla odjednom.

- Ljudi se moraju konsultovati i promisliti, ali ja mislim da je to na dobrom putu i ako naši lideri gospodin Tači i gospodin Vučić još malo uzmu pažnju i objašnjavaju ljudima, dobru stvar niko neće odbaciti - zaključio je Pacoli za TV Prva.

Komentari (6)

nada

26.09.2018 17:03

Da uzmemo mi nase i da se postave granice jer Srbiji netreba taj kriminal,ratno huskacki narod i propala zemlja - cemu ? Da ih izvucemo iz bede i onda opet noz u ledja !!!!!!!!!!!!! ZSO pripojiti i zastititi juzno Srbe koji zive kao i nase svetinje i to je to - onda udariti "Berlinski zid" !!!!!!!!!!!!! Albanci se nikada nece promeniti i jakoj Srbiji to ne treba - naravno uz sve to izlikovce,ubice i silovitelje pred sud i osuditi za ono sto su uradili !!!!!!!!!!!!

dzooo

26.09.2018 17:44

Pacoli daje izjave, a niko ga ne pita za misljenje.

dzooo

26.09.2018 17:44

Polako gube podrsku yapada, pa bi sada da saradjuju.

dzooo

26.09.2018 17:45

Granice ni nema,KiM je deo Srbije.

Сараџогла

26.09.2018 19:53

И? ... Да се албанци и шиптари врате Србији?Наши би их са весељем прихватили?А онда шта?Трећина посланика би били албанци а не шиптари јер су они српскога рода.Три албанска министра!А КОСМЕТ БИ И ДАЉЕ БИО ЊИХОВ!Током времена било би пола - пола посланика и оде Србија у Вељику Албанију без зрна барута?ПС.Млади не верују ушима када им се каже да је неки Тита намерно пустио најезду албанаца а срби нису смели да писну?

Bang Bang

26.09.2018 20:01

Prije Toga sastao se s Dacicom i ´´unistio´´ flasu sljivovice