Marija Zaharova u Guči
E-stock
Marija Zaharova u Guči

E-stock

Marija Zaharova u Guči, Foto: E-stock

Dok LDP smatra da je Ivica Dačić, šef diplomatije i lider SPS-a, privatnu posetu Zaharove iskoristio da pošalje poruke koje svađaju Srbiju sa zapadnim državama u nadi da će Rusija čuti njegove stavove i time „ponizio“ Srbiju, potpredsednik SPS-a Branko Ružić poručuje da je LDP šampion u klečanju pred svojim mentorima.

Naime, LDP u saopštenju ocenjuje da interesi Rusije nisu interesi Srbije i da oni koji vode Srbiju treba da razumeju „da građani ove zemlje nisu pešadija ruske spoljne politike, a da ministri ne mogu da izgledaju kao ruski portparoli”. Ta stranka ponovo ističe da Srbiji treba ubrzan ulazak u Evropsku uniju i NATO.

Oni ocenjuju da je Srbiji potrebno rešenje kosovske krize koje, kako kažu, nije napisano u Moskvi, nego je dogovor Beograda i Prištine, odnosno dva društva, a smatraju i da je nužna i promena regionalne politike, koja bi suzbila ruski uticaj u BiH.

Branko Ružić

Alo / Vladimir Marković

Branko Ružić, Foto: Alo / Vladimir Marković

S druge strane, Branko Ružić, ministar i potpredsednik SPS-a, ističe da je LDP poslednji koji bi mogao da drži lekcije o etici i državotvornosti.

- Ta i takva interesna organizacija je šampion u samoponiženju, poniznosti i klečanju pred svojim mentorima. Činjenica da su utemeljeni u biračkom telu Srbije na nivou statističke greške dovoljno govori u prilog tezi da su oni zaista poslednji koji bi mogli da drže lekcije o državotvornosti i etici bilo kome, a naročito ne ministru spoljnih poslova, čije je delovanje sušta suprotnost onoga za šta se ta kvazipolitička organizacija zalaže - poručio je Ružić za „Alo!”.

Komentari (1)

slađa

12.08.2018 19:46

Kada ti dođe gost, red je da ga ispoštuješ. Nemoj jednog dana kada se probudite iz svoje zanesenosti dugogodišnjim opstajanjem na visokim položajima i utvrđenim mestima među političkom "elitom" da shvatite da ste samo šampioni u međusobnom pljuvanju. Baš zbog tog iskustva nečinjenja, prikrivanja, simuliranja politike, Srbija ne odustaje od svog strateškog puta. Ne oslanjajući se previše na one koji verbalno kreiraju realnost i kroje sudbinu svima nama. Samo dela, gospodo