Ana Brnabić
Tanjug/Tanja Drobnjak
Ana Brnabić

Tanjug/Tanja Drobnjak

Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Kako saznajemo biće doneta odluka da se mera samoizolacije od 14 dana za sve građane koji dolaze iz inostranstva automatski produžava na 28 dana.

- Danas smo gledali brojeve, imamo konkretan dokaz da mere zabrane kretanja starijih sugrađana daju rezultate. U Srbiji imamo 25% pozitivnih u statosnoj grupi preko 60 godina, a u Italiji je to 57,9%. U starosnoj grupi iznad 70 godina u Srbiji je procenat 9%. Koliko kod mi bili kritikovani za tu meru, ona daje rezultate i stojimo iza toga.

Ana Brnabić

Youtube printscreen

Ana Brnabić, Foto: Youtube printscreen

Ponosmi smo na rezultate ove, i za to je potrebna gvozdena disciplina, ne samo za starije, već i za ostali deo stanovništva. Svo kretanje, svi kontakti moraju biti svedeni na apsolutni minimum. To je jedini način da se borimo kao do sada, i da damo šansu našem zdravstvenom sistemu.

Kako se saznaje biće doneta odluka da se mera samoizolacije od 14 dana za sve građane koji dolaze iz inostranstva automatski produžava na 28 dana.

Komentari (3)

Bora M

28.03.2020 11:36

- Moram da se slozim sa Premijerkom. - I ja sam dugo bio skeptik u pogledu smislenosti nekih preduzetih mera, ali one definitivno daju pozitivne rezultate. - Sto je najbitnije, i strane drzave pocinju (tek sada) da kopiraju ono sto je nasa preduzela jos pre 2-3 nedelje. - Savete Kineza ali i Juznokorejanaca, teba primeniti doslovno - bez improvizacija ili modifikacija.

Dragana

29.03.2020 07:10

@Bora M - Nisu se pridrzavali a i mi ako pojedini nastave da setaju po setalistima ko da je zurka nista dobro nece biti.Nego Da udare po dzepu pa ko voli nek izvoli da se oglusi o mere Vlade.Kakvi god da su bore se za nas da nam ostanu glave na ramenima za decu.

Natasa81

28.03.2020 19:15

Bilo bi lepo da svi postujemo mere, i vlada i predsednik daju sve od sebe!