Priština
Profimedia.rs
Priština

Profimedia.rs

Priština, Foto: Profimedia.rs

Ministarstvo spoljnih poslova Liberije u dokumentu kojim povlači priznanje nezavinosti Kosova upućuje pohvale Ministarstvu spoljnih poslova Srbije zbog svih uloženih napora naše zemlje u dijalogu između Beograda i Prištine i upravo iz tog razloga smatra da je neophodno da preispita svoju odluku o priznanju nezavisnosti južne srpske pokrajine. 

U zvaničnom dokumentu se dalje navodi da odluka o povlačenjeu priznanja nezavisnosti Kosova ostaje na snazi dok se rasprave i pregovori sa Evropskom unijom ne završe.

Dokument o povlačenju nezavisnosti Kosova

ALO!

Dokument o povlačenju nezavisnosti Kosova, Foto: ALO!

Podstimo, Liberija nije prva zemlja koja je povukla prizananje Kosova, ali je tačan broj onih koji su priznali Kosovo, barem sudeći prema izjavama Beograda i Prištine, i dalje nepoznanica.

Prva država koja je povukla priznanje je Surinam, koji je tu odluku doneo 27. oktobra 2017. godine. Predomislio se i Sao Tome i Prinsipe, a krajem prošle godine prizanje je povukla i Gvineja Bisao.

Komentari (4)

Mare

20.06.2018 17:28

To je Dejo Savićević završio preko Žorža Vee.

Nenad

20.06.2018 20:39

I? Koja je pozadina?

Сараџогла

21.06.2018 06:33

Мени изгледа то повлачење признања ОКРУГЛО ПА НА ЋОШЕ? Мож' да бидне а не мора да значи.Када те призна најгора белосветска власт из Енглеске и њихов амер слуга ту је крај приче? ПС. Градоначелник Лондона је муслиман из Пакистана.Замислите да је градоначелник Београда из породице азиланта који су дошли из Ирана.

JaTiOn

21.06.2018 09:26

99% posto ljudi i ne zna za ove države, a tek da ih moraju naći na karti