Ivica Dačić
Alo!/Marko Đoković
Ivica Dačić

Alo!/Marko Đoković

Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Đoković

Dačić je dodao i da je pobeda protiv Kostarike bila mala osveta za priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

„Kostarika je bila prva zemlja koja je ničim izazvana priznala Kosovo. Kakve veze ima Kostarika sa Kosovom?! Ni ne znaju gde se nalazi Kosovo. Neko im je rekao da to urade. Pobeda nad reprezentacijom Kostarike bila je jedna mala, slatka osveta“, objasnio je Dačić.

Kada je reč o utakmici protiv Švajcarske u petak, Dačić je rekao da ne bi trebalo mešati politiku i sport, ali da to očigledno nije moguće.

„Sada je glavna stvar da li igramo protiv reprezentacije Švajcarske ili Albanije ili Prištine. Postoje razni komentari koji se tiču odnosa Srba i Albanaca pred utakmicu. Nadam se i želim da postignemo što bolji rezultat“, rekao je on.

Na čestitku šef liberijske diplomatije Gbezongara Miltona Findleja na pobedi reprezentacije Srbije protiv Kostarike, kao i želju za puno uspeha u daljem takmičenju an Svetskom prvenstvu, Dačić je kazao da bi voleod a Srbija ima tako dobrog fudbalera kakav je bio liberijski predsednik Žorž Vea.