Ana Brnabić
Alo!/Marko Đoković
Ana Brnabić

Alo!/Marko Đoković

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Marko Đoković

Srbija je, prema rečima premijerke Brnabić, u prethodnom periodu, prepoznata kao ravnopravan i pouzdan partner Evropske unije što je i potvrđeno na nedavno održanom Samitu o Zapadnom Balkanu u Sofiji.

Mekalister je pohvalio napore koje Vlada Srbije čini na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i ukazao na važnost nastavka reformi, pre svega, kada su u pitanju poglavlja 23 i 24 koja se tiču vladavine prava i reforme pravosuđa, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kada su u pitanju reforme u domenu vladavine prava i reforme pravosuđa, premijerka je poručila da će se pristupiti u skladu sa predstavljenim ocenama i preporukama Venecijanske komisije, ističući da je to najvažniji zadatak države u predstojećem periodu.

Brnabić je objasnila da su u toku intenzivni razgovori predstavnika vlade sa svim relevantnim novinarskim i medijskim udruženjima, kako bi se što brže pristupilo usvajanju Medijske strategije i zajednički došlo do najboljih rešenja koje obezbeđuju prava i slobode medija u Srbiji.

Mekalister je ukazao na to da je regionalna saradnja i jačanje odnosa sa susedima, kao i nastavak politike pomirenja, spol?nopolitički prioritet koje Srbija treba i dalje da sledi, naglašavajući da je nastavak dijaloga sa Prištinom, ključan za stabilnost regiona.

Mekalister je rekao da očekuje da će Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji, čije se usvajanje očekuje do kraja 2018. godine, pružiti dodatni podsticaj evropskim integracijama Srbije, navedeno je u saopštenju.

Komentari (4)

joca

24.05.2018 21:43

konflikti ne dolaze u obzir

donde

24.05.2018 22:13

Zasluzli smo da rezolucija bude povoljna za nas

Momir

25.05.2018 07:51

Srbija je u prethodnom periodu, prepoznata kao ravnopravan i pouzdan partner EU što je i potvrđeno na nedavno održanom Samitu o Zapadnom Balkanu u Sofiji!

Momir

25.05.2018 07:54

Vlada intenzivno vodi razgovore sa svim relevantnim novinarskim i kako vi se došlo do najboljih rešenja koje obezbeđuju prava i slobode medija u Srbiji!