Barbara Životić
Printskrin
Barbara Životić

Printskrin

Barbara Životić, Foto: Printskrin

Novinarka Studija B kaže da je pretrpela pakao posle izveštavanja sa protesta, a zbog stresa, ona pije lekove za smirenje i još je pod terapijom.

- Malo sam bolje sada, u odnosu na prve dane posle protesta, ali nisam dobro. Pretnje nisu prestale, još uvek ih šalju, ali ih je znatno manje nego prvih dana - rekla je ona.

Pročitajte još:

 

Zbog poziva na njeno ubistvo, kako je rekla, podnela je krivičnu prijavu protiv 16 lica, za sada, koji joj "najstrašnije pretnje" upućuju putem društvenih mreža, a taj spisak će se proširiti.

 

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će MUP istražiti pretnje novinarki Studija B, ali i drugim novinarima i da ne postoji nijedan slučaj koji je manje ili više prihvatljiv.

- Svako nasilje je neprihvatljivo i pozivam celo društvo da ne postoje razlike u tome da li im se sviđa kako izveštava neki novinar, pa da prete silovanjem ili smrću i da to prema nekom bude prihvatljivo, a prema nekom drugom neprihvatljivo. Svako nasilje i pretnja moraju da budu jednodušno osuđeni - izjavio je on.