Dodik na Fakultetu političkih nauka u Beogradu
Tanjug/FILIP KRAINCANIC
Islamisti

Profimedia

Islamisti, Foto: Profimedia

Sada, tri godine kasnije, Rusija i SAD nastavljaju da odmeravaju snage na Balkanu, na red je došla BiH, tačnije Republika Srpska, a dr Jelena Vukoičić smatra da je moguće da se ponovi „makedonski scenario”.

- Apsolutno je moguće, s obzirom na to da su Amerikanci spremni na sve kako Dodik ne bi pobedio na izborima, pa je tako moguće i da u RS vidimo scenario kakav je bio u Kumanovu 2015. Kada već političkim putem ne mogu da obore Dodika, onda nikoga ne bi trebalo da čude što su spremni i da pomoću oružja postave vlast kakva im odgovara. Nakon Crne Gore i Makedonije, plašim se da je na red došla i Republika Srpska - navodi dr Jelena Vukoičić.

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da zapadni centri moći po svaku cenu žele da obore Dodika, pa su u tu svrhu spremni i da ponove ono što se dešavalo u Makedoniji.

- Zapad sprema razne prljave scenarije u RS, jer im se Dodik pokazao kao ozbiljna prepreka. Verovatno bi neki kumanovski scenario iskoristili u cilju provokacije kako bi se NATO umešao i intervenisao, a onda se nametnula vlast koju onu žele.

Komentari (2)

slađa

27.06.2018 20:53

Ako žele III svetski rat, nakon čega ne bi bilo ni Balkana, a ni dobrog dela sveta, neka čačkaju. Dejtonski sporazum se mora poštovati, kao i istorija i demokratsko pravo da se građani BiH izjasne slobodno na izborima. Pa i u Republici Srpskoj.

NIKOLA

28.06.2018 16:30

@slađa - Ameri i hoce rat protiv islama i na zapadu ne samo kod nas prvo su ih pustili kao migrante a sad hriscani pomozite da ih zatamanimo. Surova politika amera i zapada.