Kosovo Zastava Kosova
Profimedia
Kosovo Zastava Kosova

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

On je to saopštio članovima odbora za spoljne poslove kosovske skupštine, gde je podneo izveštaj, prenosi „Zeri“. Pacoli je dodao da će Kosovo uskoro aplicirati za članstvo u Interpolu i da njegovo ministarstvo naporno radi na prikupljanju priznanja nezavisnosti Kosova.

On je tražio od pomoćnice generalnog sekretara UN za mirovne operacije Bintu Keite promenu formata rasprava o Kosovu, odnosno smanjenje broja sednica SB na tu temu, piše prištinska „Epoka e re“.

„Svestan sam da nemate mogućnosti da izmenite dinamiku Saveta bezbednosti UN, ali sadašnji format rasprava bi trebalo promeniti. Broj sjednica bi trebalo smanjiti sa četiri na jednu ili dve godišnje. Naša želja je da ih uopšte ne bude ili da budu držane kao debate iza zatvorenih vrata“, rekao je Pacoli.

Uz to, Pacoli je rekao da budžet Unmika ne bi trebalo da se troši u političke svrhe, preneto je u današnjem Unmikovom pregledu štampe. Pacoli je na sastanku sa zvaničnicom UN naveo i da je Kosovo zahvalno za „ulogu i doprinos UN tokom procesa izgradnje države“.

Generalna skupština Interpola, održaće se u novembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Srbija je već uveliko radi na diplomatskim aktivnostima kako bi sprečila prijem Kosova u tu organizaciju.

U sedištu Interpola boravila je nedavno i delegacija Srbije predvođena Vladimirom Rebićem, direktorom policije, koji je poručio da će naša zemlja razgovarati sa svim članicama ove organizacije kako bi ih ubedila da eventualno pristupanje tzv. države Kosovo Interpolu ne bi bilo ni u interesu Srbije, ni samog Interpola.

Veselji: Od predsednika Evropskog parlamenta dobio sam punu podršku za viznu liberalizaciju

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da je od predsednika Evropskog parlamenta, Antonia Tajanijem dobio punu podršku za viznu liberalizaciju, kao i da je sa njim razgovarao o daljim koracima koji bi trebalo da se preduzmu narednih meseci po tom pitanju.

Prištinska Epoka je citirala Veseljija, koji tvrdi da je Tajani obećao da je EP spreman da procesuira odluku predstavnika EU, čim Evropska komisija izađe sa pozitivnim izveštajem o viznoj liberalizaciji, navodi se u UNMIK-ovom preš klipingu.

Komentari (5)

Aktap

14.06.2018 02:07

Najgore bi bilo da albanci stanu i kažu, dobro, u redu, nećemo nezavisnost, bićemo i dalje pokrajina Srbije, punopravni smo građani Srbije sa istim pravom glasa kao svi Srbi, svi ćemo uredno i lojalno državi Srbiji da plaćamo porez i da idemo na glasanje !!! I šta mislite dragi sugrađani, šta bi se dogodilo na prvim izborima? Ko bi imao ogroman broj glasova? Bez koga se ne bi mogla da formira vlada? I to sa najmanje 10 ministara? Eee tu je najveći problem ako zadržimo Kosovo!

Bravo za aktap

14.06.2018 02:41

@Aktap - Srbi su svesni da su kosovo izgubili jos pre 20 god.Albanci su godinama radili na tome da kupuju zemljiste od Srba po vecin cenama.Srbi su prodavali jedan po jedan i selili u kraljevo,Bg,Nis i sa tim parama kupovali stanove prostore koje sada izdaju,Vecina ih je davala te iste pare na kamatu i sirila svoje bogastvo.Ti isti i dan danas saradjuju sa Albancima jer su Albanci korektni u poslovima.E sada istim putem odlazi presevo bujanovac vranje surdulica pa do Nisa.Para vrti gde burgija nece

Drnda

14.06.2018 11:08

@Aktap - Ti sto citas biografiju od Tacija. Nisam iznenaden tvojim komentarem niti tvojim minusima. Tako vladimire mani se svoji ludi komentara nisi ti toliko pametan koliko si sebi umislio davno smo mi tebe procitali.

Ratko

14.06.2018 12:19

Da neka ih uymu i pokrivaju da lakse mogu transportovati drogu od koje isti imaju koristi!

Koko

14.06.2018 13:43

Јел морала ова "застава" уз текст. Мало пропагирања лажне државе вам изгледа није на одмет НА ЖАЛОСТ.