promo
Foto: Promo/Promo

Socijalistička partija Srpske (SPS) obeležila je danas četiri godine postojanja prijemom koji je održan u Muzeju savremene umetnosti Republike Srpske u Banjaluci, u prisustvu visokih zvanica iz sveta politike, diplomatskog kora, privrede, kulture i sporta.

Predsednik SPS-a Goran Selak čestitao je članovima partije godišnjicu osnivanja, zahvalivši im se na dosadašnjem radu, posvećenosti i istrajnosti u sprovođenju programa i vizije partije.

„Program naše partije usmeren je prema običnim ljudima, prema mladima, radnicima i penzionerima. Mi smo deo nove generacije u politici, čije vreme je već došlo i ne bojimo se rada i odgovornosti. Da naše reči ne trošimo uzaludno na obećanja, pokazuju i naši dosadašnji rezultati. Važan nam je svaki čovek koji je spreman da sa nama radi na dugoročnom cilju stvaranja stabilne, jake i razvijene Republike Srpske”, rekao je Selak.

Selak je dodao i da će SPS nastaviti da ispunjava svoja obećanja i da će se boriti za ostvarivanje ciljeva koji će doprineti celokupnom napretku društva, prateći viziju partije da Republika Srpska postane mesto u kojoj svi građani žive od svog rada, imaju kvalitetno obrazovanje i mogućnosti usavršavanja i ličnog razvoja.

SPS će uskoro održati i veliki Kongres partije na kojem će birati rukovodstvo, usvojiti programske ciljeve i političku platformu za ovogodišnje lokalne izbore, na kojima SPS očekuje odličan rezultat.

Svečanom prijemu prisustvovala je i delegacija Pokreta socijalista iz Srbije, predvođena osnivačem Aleksandrom Vulinom, koji je i senator Republike Srpske, zatim prvi sekretar Ambasade NR Kine u BiH i predstavnik Komunističke partije Kine Zang Luan, vojni ataše u Ambasadi NR Kine Su Kijang, mnogobrojni članovi SPS-a i druge visoke zvanice iz sveta politike, privrede, kulture i sporta.

„Kada krenete do nečega u politici i životu, jako je važno da znate odakle ste krenuli da biste znali gde ste stigli. Pre četiri godine, svi su bolje znali od vas da Srpskoj ne treba još jedna partija levice...Četiri godine kasnije dokazali ste da je Srpskoj potrebna partija odgovorne levice. Uvek ima nade i uvek ima potrebe da se borite za ono u šta verujete. Naše ideje socijalne pravde i brige o čoveku su univerzalne i bez njih nema uspešnog društva, a njega ne može biti ako nema nacionalnog suvereniteta. Da biste bili uspešni, morate biti slobodni. Hvala što ste se četiri godine borili za nacionalno odgovornu levicu”, poručio je Aleksandar Vulin.

Uprkos tome što nisu mogli da prisustvuju zbog unapred zakazanih obaveza, iskrene čestitke povodom rođendana su uputili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, kao i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading