Niš
Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ (STR)

- Ja imam veliku nadu da ovo uradite. Gavran mi je velika želja i nada. Platićemo koliko god je potrebno samo da do maja, juna sledeće godine uđe u upotrebu - rekao je Vučić u Nišu gde prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije tokom razgovora sa predstavnikom kompanije Jugoimport.

Predsednik se tokom obilaska upoznao sa specifikacijama i mogućnostima drona "gavran".

- Dron može odleteti do cilja koji je udaljen oko 50 kilometara, a nakon toga može da kruži oko deset minuta oko cilja. Za to vreme operator može pomoću kamere da posmatra cilj. To je vrlo moćno sredstvo koje cilj pogađa odozgo i protiv njega praktično nema zaštite - objasnio je predstavnik kompanije predsedniku Vučiću.

On je dodao da "gavran" može uništiti svaki cilj do 50 kilometara, da će je plan da se u nekom narednom razvojnom periodu domet "gavrana" poveća na 150 kilometara.

Vučić je rekao i da je fabrika "Sloboda" Čačak trenutno najtraženija fabrika koju žele da kupe svi stranci, ali da je Srbija neće dati.

- Svi hoće da kupe Slobodu, mi je ne damo. Ne postoji fabrika koju traže stranci kao Slobodu i svi bi hteli da je uzmu - napomenuo je predsednik.

Vučić je dodao da se i Zastava popravlja, što se kvaliteta tiče.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading