Bob menendez
Foto: Printscreen/Printscreen

U opširnom tekstu otkriveno je kako funkcioniše plan rušenja Srbije, to jest kako Đilasova i Marinikina prozapadna opozicija tesno sarađuje sa najvećim albanskim lobistima koji se bore za tzv. nezavisno Kosovo.

Istraga "Dejli Bista", jednog od najuticajnijih političkih portala u SAD, pokazala je da je američki senator optužen za pitamanje mita, Bob Menendez, godinama imao bliskog saradnika u svojim prljavim poslovima, i da se radi o biznismenu iz Albanije. U pitanju je Albanac Gazmend "Gus" Lita.

Štaviše, tokom vremenskog okvira navodne šeme podmićivanja, Menendez je koordinirao sa albansko-američkom zastupničkom grupom u koju je Lita bio uključen.

Bob Menendez sa Marinikom, Đilasom i Stefanovićem

Facebook printscreen

 

 

Američki portal je do detalja opisao kako Menendet uzima novac od Albanaca da bi lobirao za njihove interese, i napadao Srbiju.

"Dejli bist" je otkrio da je u septembru 2019. godine senator održao sastanak sa Korabom Litom, tada članom albanskog parlamenta.

Korab Lita je izašao sa samita, na kojem je bio još jedan albanski parlamentarac, tvrdeći da je dobio Menendezovu podršku za niz izbornih reformi koje su on i njegova stranka zagovarali, i dalje tvrdeći da je senator pozvao albanske birače da učestvuju na predstojećim izborima.

Podrška moćnog američkog zvaničnika dala bi neverovatan uticaj bilo kojoj ličnosti u maloj balkanskoj zemlji, u kojoj stavovi SAD imaju ogromnu moć.

Lita i članovi njegove porodice sa sedištem u SAD dali su značajne donacije Menendezovoj izbornoj operaciji u poslednjih deceniju i po. Mnoge od tih donacija su prošle kroz albansko-američki komitet za politička pitanja, od kojih je Menendez bio najveći korisnik poslednjih godina.

Sastanak sa opozicijom

Menendez je u Srbiji dobro poznat kao zastupnik tzv. nezavisnog Kosova, i protivnik formiranja ZSO. Ali, poznat je i kao saradnik opozicije koju predvode Dragan Đilas i Marinika Tepić. Njih dvoje, uz Borka Stefanovića, sastali su se sa njim i objavili fotografije.

Opozicija predvođena Đilasom i Marinikom osim veza sa Menendezom tesno sarađuje i sa Briselom, čemu svedoče poslednji sastanci u sedištu EU.

Treba istaći činjenicu da u poslednje vreme u Briselu na prijem stižu iskučivo lobisti koji imaju jedan i jasan cilj - ukloniti predsednika Vučića i na vlast u Srbiji vratiti poslušnike Zapada. U Brisel je kod albanskih lobista išao čak i direktor CRTE, Raša Nedeljkov, čovek koji se u Srbiji predstavlja kao "nezvisni" posmatrač. 

Sve to ukazuje na postojanje jasne sprege albanskih lobista na Zapadu i opozicije u Srbiji koju predvode Dragan Đilas i Marinika Tepić. Cilj im je jasan - srušiti Aleksandra Vučić, slomiti Srbiju, priznati tzv. Kosovo, uvesti sankcije Rusiji, ubaciti Srbiju u NATO...

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Vanja

26.01.2024 11:32

Marinika je čak veći šljam od šljama Đilasa.

Raso

26.01.2024 14:08

Treba njima oduzeti svu imovinu u Srbiji i proterati iz nase Srbije.Koji izdajnici Srpskog roda.

Montazeri

26.01.2024 14:25

Jednom izdajica uvek izdajnik, a negov prilepal podguzna muva govedaru jos veci sljam lazov neprevazidjeni i takvi da vode drzavu strasno.

Država me samo nervira

26.01.2024 22:14

I, ŠTA će sad da učini Srbija sa Marinikom i Đilasom ? !