Protest
Foto: Alo/Alo

Da su strane služne zainteresovanje za dešavanja u Srbiji, nije nikakva tajna, ali se nakon završetka glasanja jedna posebno istakla.

U tom smislu, naročito su na terenu aktivni Nemci. To je najbolje pokazao slučaj Nikole Ristića, jednog od ključnih saradnika nemačkog Dojče velea. Da je pomenuti učestvovao u neredima na protestima svedoče brojni video-snimci.

Naime, ispred zgrade RIK-a u ponedeljak uveče je došlo do niza incidenata, a jedan od najgorih je brutalni napad na Miladina Kovačevića, direktora Republičkog zavoda za statistiku. Pulen Dojče velea, Nikola Ristić je u ponedeljak uveče pozivao na nasilje u Beogradu, a na snimku napada na Kovačevića vidi se u prvim redovima. U jednom trenutku mladić pored njega, u crnoj jakni, hvata za glavu nekog čoveka i navlači mu kapu preko očiju. Sve vreme su uzvikivali uvrede.

Nikola Ristić

Printscreen

 

Redakcija Alo! pokušala je da stupi u kontakt sa Ristićem, ali je od njega stigao odgovor da „ne daje izjave, kao ni saglasnost da se piše o njemu, niti da se prenosi njegov odgovor“.

Ristić je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) uz snimak izjave za Srbin.info poručio da nije student.

„Hvala, Dejo, samo molim da me ne krstite studentom, jer to nisam, imam 27 godina i preduzetnik sam već 6 godina, uporno mi se botovi kače sa ’vidi večiti student’ a ja nikad nigde nisam rekao da to jesam. Elem, mladi nisu samo studenti i studenti nisu samo mladi. Svi na ulice“, poručio je on.

Na pokušaje izazivanja Majdana u Srbiji upozorio je i dr Branimir Nestorović.

- Ono što ne valja je stvaranje nestabilnosti. Možda je koalicija „Srbija protiv nasilja“ nezadovoljna rezultatima izbora, ali ovo što najavljuju, proteste koji će biti svakodnevni, a još nije završen izborni proces i nema zvaničnih rezultata izbora, plašim se da se stvara atmosfera Majdana – istakao je on u intervjuu za Sputnjik.

Kako prenose mediji, cilj nasilnih protesta je da u Beogradu na vlast dođe opcija koja bi sprovodila interese zapadnih centara moći.

Čvrsto odbijanje pobedničkog bloka oko SNS da pristane na članstvo lažne države Kosovo u UN (što propisuje francusko-nemački plan), uvede sankcije Rusiji i napusti poziciju vojne neutralnosti motivišu subverzivne akcije stranih službi, koje igraju na svoje adute, mahom okupljene u listi "Srbija protiv nasilja", pišu Novosti.

Inače, Nikola Ristić dobio je ponudu od Norberta Šinkovića, regionalnog projekt menadžera Dojče velea, da bude „konsultant za monitoring“. Norbert je tokom 2023. nudio novac za ove usluge u sklopu „regionalnih medijskih projekata“, čiji su nosioci nemački Dojče vele i „Nemačka organizacija za međunarodnu pomoć“. U pitanju su projekti za promociju medija na društvenim mrežama. Ta ponuda upućena je Nikoli Ristiću, o čemu je Alo! ovih dana pisao.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Miloš Vučević: “Šumadinci glavu gore, jedna lista jedna ljubav!” #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (4)

Loading
Ana

20.12.2023 11:13

Samo oni od svih stranih posmatraca imaju zamerke

Dobrica

20.12.2023 12:17

Treba proterati sve ambasadore iz Srbije za koje se zna da rade proziv vecinskog Srpskog naroda.

miro

20.12.2023 12:43

Sto ih ne strpaju u zatvor sve sama bagra.