vesić aerodrom
Foto: Alo/Alo

Zajedno sa Vesićem, vaučer za dve povratne karte u biznis klasi do bilo koje destinacije u mreži Er Srbije, putnici Viktoriji iz Beograda uručio predao je direktor srpske avio kompanije Jirži Marek.

Vesić je rekao da je avio kompanija Er Srbija ostvarila značajan rezultat, time što je prevezla četiri milionitog putnika i dodao da očekuje da će do kraja ove godine taj broj biti i veći.

Vesić je naveo da će sa aerodroma "Nikola Tesla" ove godine biti prevezeno oko osam miliona putnika i da očekuje da će, kada bude rekonstrusan, imati još veći broj putnika.

“To pokazuje koliko je Er Srbija stabilna kompanija i zašto je ponos naše zemlje", rekao je Vesić.

Podsetio je da je 2013. godine doneta odluka da se avio kompanija JAT ugasi i  napravi Er Srbija, koja je odnedavno u 100 procentnom vlasništvu države.

“Ovo je najbrže rastuća regionalna kompanija u ovom delu Evrope. Studentkinja koja inače studira u Londonu, a živi u Srbiji je dobila kartu, nadam se da ćemo sledeće godine slaviti i četiri i po miliona putnika i da ćemo već sledeće godine imati najbolji rezultat u 97 godišnjoj istoriji naše avio kompanije", rekao je Vesić.

On je podsetio da je najbolji rezultat po broju prevezenih putnika postignut 1987. godine, kada je avio kompanija JAT imala nešto više od četiri i po miliona putnika.

“Očekujem da će naša Er Srbija možda već sledeće godine ili naredne uspeti da postigne taj rekord", rekao je on.

Marek je naveo da je avio kompanija Er Srbija, uprkos brojnim izazovina sa kojima se suočila, uspela da ostvari veliki rast i po prvi put od 2013. godine preveze četiri miliona putnika tokom jedne godine.

“Taj broj će do kraja tekuće godine biti i veći, na šta smo posebno ponosni", rekao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading