ŠTA ĆE JOŠ ISPLIVATI Šolak prao novac preko DExpressa i ulagao u građevinu?
Foto: Alo/Foto ALO!

Juče smo otkrili da je, kada je Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije u četvrtak veče upala u kompaniju „DExpress“, zavladala neviđena panika kod gazde Dragana Šolaka i njegovog pajtosa, sponzora opozicije Dragana Đilasa, a sada se ispostavilo da su razloga za to i te kako imali.

Nervozu i bes Dragan Đilas nije mogao da sakrije, pa je preko medija koji ga podržavaju brže-bolje pokrenuo suludu priču da iza napada na „DExpress“ stoji Vučić lično, čime je samo potvrdio da su on i Šolak direktno povezani s pobunom i štrajkom u „Pošti Srbije“ od koga je pomenuta firma i te kako profitirala.

Prema ekskluzivnim saznanjima, Alo! istražitelji trenutno utvrđuju da li su u Šolakovom preduzeću vršena krivična dela poput utaje poreza i pranja novca, kao i da li je zatim taj novac usmeravan na gradnju nekih objekata...

A na to treba dodati i informaciju da je objekat čiji je „DExpress“ zakupac izgrađen bez ikakve građevinske dozvole, ali to nije ništa čudno s obzirom na to da Šolaku poštovanje zakona nije jača strana i da sve njegove firme u Srbiji posluju u sivoj zoni, te da su registovane u Luksembrurgu.

Direktna šteta koju je zbog štrajka radnika (kolovođe članovi Đilasove stranke) pretrpelo ovo javno preduzeće do juče je bila 602.000.000 dinara, a najveći deo tog novca za slanje paketa i pošiljki otišao je upravo firmi „DExpress“ koja se bavi isporukom pošiljki, a deo Junajted grupi Dragana Šolaka! Takođe, mnogi klijenti „Pošte Srbije“ su zbog obustave rada prešli u „DExpress“. Đilas i njegova politička grupacija, s druge strane, ubirali su političke poene navodno boreći se za prava radnika koja je ovaj režim ugrozio....

Najzanimljiviji u celoj priči je kolovođa štrajka u „Pošti Srbije“ Stefan Mitrović iz Sindikata „Sloga“, koji je u stranci Dragana Đilasa, a posle posla u pošti radi u Šolakovoj firmi.

On na opozicionim televizijama priča kako sa sigurnošću zna da „DExpress“ nema veze sa štrajkom, a par sati po ulasku policije u „DExpress“ imao je informacije da će Šolak da tuži državu i to za velike pare, kao i da će taj sudski proces biti rešen u korist Šolaka, pa se, jadan, „brine koliko će država morati da plati”.

Ali prećutao je da ga je direktor „Pošte“, koga naziva lopovom, pre mesec dana nagradio i imenovao za upravnika Pošte Mirijevo, u delu grada u kom inače i živi, ali on je to odbio insistirajući da ostane da radi kao poštar u Zemun polju i da svako jutro putuje na posao sat i po vremena umesto pet minuta. A zašto? Da bi svaki dan kada završi rad u pošti prešao ulicu i otišao da radi u „DExpressu“ kod Šolaka.

Vučić: Bar tri osnova po kojima je policija ušla u tu firmu!

Predsednik Vučić je, gostujući na TV Pink, govorio o nedavnom štrajku u „Pošti Srbije“, kao i o tome što je policija ušla u firmu povezanu sa tajkunom Draganom Šolakom.

- Uđe policija u firmu koja je tobož konkurencija državnoj pošti, i odjednom imate poštara koji ne radi za državnu firmu i njih, već za kriminalce i tajkuna, i onda oni svi moraju da se jave. Ima bar tri osnova po kojima je policija ušla u tu firmu. Ja nisam srećan zbog onoga što se događalo u pošti. Video sam dobre ljude, ne samo ove što Đilas i Šolak uzmu pod svoje. Tu imam problema sa direktorom jer se pitamo šta si radio kada nisi čuo te normalne ljude i zašto ih nisi saslušao? - upitao je predsednik Vučić.

Đilasov poštar: Pašće krv ako pošta proradi

Poštar Petar Petrović, koji je član Đilasovog sindikata „Sloga“, zapretio je smrću svojim kolegama u Zrenjaninu.

On je postrojio svoje kolege koje pošteno obavljaju svoj posao, i počeo da preti kako će ako kamioni i bicikli budu počeli da izlaze iz pošte i nose poštu građanima, pasti krv radnika pošte!

Poštar Petrović ima pregršt fotografija sa svojim idolima, među kojima su Dragan Đilas i Marinika Tepić, nosioci liste „Srbija protiv nasilja“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Mile

19.11.2023 20:19

Vučić i Dodik su uvek imali odličnu saradnju